Bekövetkezett a régóta várt kedvező változás

Lassuló tendenciát mutat a német zeneipar csökkenő teljesítménye, amit az ágazat vezetői óriási eredménynek tartanak az elmúlt három esztendő katasztrofális mérlege után.

Lassuló tendenciát mutat a német zeneipar csökkenő teljesítménye, amit az ágazat vezetői óriási eredménynek tartanak az elmúlt három esztendő katasztrofális mérlege után. A BPW, vagyis a Német Hanglemezkiadók Szövetsége közleményben tudatta, hogy bár az ágazat teljesítményének csökkenése nem állt meg, de erőteljesen lassul. A tavalyi első féléves adathoz képest (16,3 százalékos visszaesés) idén már csak 2,3 százalékos negatívumot kellett elkönyvelni, amit a szövetség elnöke biztató eredménynek tart. Gerd Gebhardt a javulást a német előadók átlagon felüli teljesítményének és az illegális file-cserélés elleni harcnak tudja be. Összesen 55,1 millió cédé kelt el a német piacon az első félévben, ami 1,4 százalékos visszaesést jelent 2003 hasonló periódusához képest. A maxi cédék eladása kilenc százalékkal csökkent 12,1 millió darabra, míg a kazettaeladás esése volt a legdrasztikusabb, csak 5,9 millió darab fogyott el belőlük. A zenei DVD-k forgalma viszont hatvan százalékos növekedést ért el, négymillió korongot értékesítettek az első hat hónapban. „Most úgy gondoljuk, hogy 2004-et csekélyke eséssel zárjuk majd. Sokkal optimistábban látjuk a jövőt, mint az elmúlt esztendőkben, amikor a zeneipar negyven százalékos csökkenést szenvedett el Németországban” – mondta a BPW elnöke. (mahasz, p)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?