Befejeződött a drámafesztivál

Pozsony. Kedden este záróünnepséggel és díjátadással fejeződött be a kortárs szlovák és külföldi drámák seregszemléje, a Nová dráma / New Drama 2007. A fesztivál zsűrije három fő fesztiváldíjat és két különdíjat adományozott.

Pozsony. Kedden este záróünnepséggel és díjátadással fejeződött be a kortárs szlovák és külföldi drámák seregszemléje, a Nová dráma / New Drama 2007. A fesztivál zsűrije három fő fesztiváldíjat és két különdíjat adományozott.

A fesztivál hét napja alatt hat pozsonyi színházban tíz szlovák társulat 11 versenydarabját láthatta a közönség. A programot 10 kísérőrendezvény és öt szakmai rendezvény, valamint a bukaresti Mic Színház vendégszereplése színesítette. A fesztivál 43 külföldi vendéget is fogadott Európa 13 országából, valamint az Egyesült Államokból. A kortárs szlovák darab legjobb előadásáért járó díjat Hana Naglik: Jurgova Hana című darabjának előadásáért a Színház- és Filmművészeti Főiskola mellett működő Kaplnka Színház kapta. A fesztivál meglepetése díját Mark O’Rowe Howie és Rookie című darabjának színészi interpretációjáért az iglói Kontra Színháznak és a Szepesi Színháznak ítélték oda. Különdíjat kapott a privigyei P.A.T. Színház Slávka Daubnerová Cellák című darabjának színpadra állításáért, valamint Viliam Klimáček Dr. Gustáv Husák című színműve, amely az Aréna Színház repertoárján szerepel. A pozsonyi közönség díját a nyitrai Andrej Bagar Színház előadása, a Portia Coughlan kapta (szerzője Marina Carr). A Dráma 2006 versenyben Ján Papuga Függetlenek című darabja nyerte az első díjat, a második helyezett Anna Grusková lett A rabbinő című színművével, a harmadik díjat Peter Scherhaufernek ítélte oda a zsűri Szóvivők, avagy a szeptagram titka című darabjáért. (ú)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?