Barátságról és fociról

dddddd

Szlovák–magyar együttműködés gyümölcse az az ifjúsági kötet, amely egyszerre szól a barátságról és a fociról, a 9–12 éves korosztályt célozva meg. 

A Doučko s Futbalom (Korrepetálás Focival) szerzője Marián Hatala ismert szlovák költő, író, műfordító, a rajzokat pedig a Vajkán élő Gyenes Gábor képző-művész, illusztrátor, főiskolai tanár készítette. A szerkesztő Jitka Rožňová, a nyelvi szerkesztő Marcel Olšiak volt. A kötetet a Csanda Gábor vezette Madách Egyesület adta ki, tehát „vegyes” csapat dolgozott rajta. 
„Célunk, hogy ez a kötet a közeljövőben magyarul is megjelenjen és eljusson a magyar olvasókhoz is, azaz egy műfordítóval is bővítjük a csapatot. Fontosnak tartjuk, hogy a magyar–szlovák kulturális együttműködés ne csupán szavakban valósuljon meg, hanem tettekben is. A kötetet iskolákban, könyvesboltokban, könyvtárakban mutatjuk be író-olvasó találkozókon, így a magyar és a szlovák kultúrát és alkotóit is prezentáljuk”– tudtuk meg a szerkesztőtől, Jitka Rožňovától, aki hozzátette, hogy a jövőben több ehhez hasonló kulturális, irodalmi, kiadói projektet is szeretnének megvalósítani. 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?