Az Ördögkatlan fesztivál első napjai

LAJOS. P. JÁNOSNagyharsány. Az Ördögkatlanban fesztivál szervezői nem bízták a véletlenre, hogy a Pécs melletti rendezvény egyik első színházi előadása valóban élményt nyújtson a közönségnek. Kapa, Pepe és Rémusz, alias Mucsi Zoltán, Scherer Péter és Szikszai Rémusz az 1999-es bemutató óta már 300.

LAJOS. P. JÁNOS

Nagyharsány. Az Ördögkatlanban fesztivál szervezői nem bízták a véletlenre, hogy a Pécs melletti rendezvény egyik első színházi előadása valóban élményt nyújtson a közönségnek. Kapa, Pepe és Rémusz, alias Mucsi Zoltán, Scherer Péter és Szikszai Rémusz az 1999-es bemutató óta már 300. alkalommal merült el Mrožek szövegében. Igaz, ez még kedd este volt, éppen a Quimby koncertje előtt, az együttes ugyanis már hagyományosan hatodik éve adta a fesztivál nyitókoncertjét.

Ezek azok a programok, amikről olvasóink már lemaradtak, de akár még ma is megéri útra kelni, hiszen ezen az összművészeti fesztiválon mindenki talál magának valamit.

Naponta 7–8 színházi előadás, több mint 20 – nem csak könnyűzenei – koncert, kiállítások, irodalmi beszélgetések, performanszok, filmek, zenei és táncworkshopok, játszóházak és még egy csomó más esemény – ez a program, és nem könnyű a választás. És hogy a komolyzene kedvelőinek is kínáljak valamit: az idei új helyszínen, a beremendi Megbékélés kápolna előtt holnap este szabadtéren hallgathatják meg az érdeklődők Mozart Requiemjét. A filmes díszvendég Jiří Menzel, a közönség a mester legjobb alkotásait nézheti, ha már megunta a zenét és a színházat.

A fesztivál családbarát. Sokat tapasztalt és az Ördögkatlan iránt kicsit elfogult fesztiválozóként ki merem jelenteni, hogy a tömeg és a meleg ellenére sem volt semmi gondom 7 és 9 éves lányaimmal. És az sem volt feltűnő, amikor éjszaka 11 után egy vendégkislánnyal kiegészülve megérkeztünk a Quimby-koncertre. Igaz, a kisebbik lányom hajnali egy után már elaludt a vállamon, de sajnálta, hogy nem hallotta az Ajjajajt…

Vagyis mulatság már volt, és mulatság lesz egészen szombat éjszakáig, amikor a Kiscsillag együttes koncertjével zárul az idei fesztivál.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?