Az ezredik listavezető

<p>A brit albumeladási listát 1956. július 22-től vezetik. Az első és az ezredik listavezető is szvinglemez: Frank Sinatra korongja, a Songs for Swingin’ Lovers!, illetve Robbie Williams albuma, a Swings Both Ways.</p>

PUHA JÓZSEF

Robbie szerint trónszerzése azt bizonyítja, hogy ez a zenei stílus változatlanul népszerű. A november 18-án kiadott nagylemezéből a megjelenés hetében 109 ezer példány fogyott el a brit piacon. A negyvenedik életévében járó angol énekesnek odahaza szólóban ez a 11. listavezető albuma, de ha figyelembe vesszük a Take Thattel elért sikereit is, akkor már tizenöt listavezető koronggal büszkélkedhet. Ugyanannyival, mint a rekorder Beatles. A gombafejűek 180 hetet töltöttek a rangsor csúcsán. Robbie eddig 46 hétig állt az élen, ebből 15 hétig a Take Thattel.

A brit kislemezlista ezredik vezetője 2005 januárjában Elvis Presley maxi CD-je volt, amely a One Night és az I Got Stung című slágereit tartalmazza.

Robbie Williams szólópályájának legsikeresebb albuma a 2001 novemberében kiadott Swing When You’re Winning című. Ezen szerepel a Nicole Kidmannel énekelt Somethin’ Stupid, C. Carson Parks 1966-os dala, amely 1967-ben Frank Sinatra és lánya, Nancy előadásában lett világsláger.

A Go Gentle című számmal beharangozott Swings Both Ways Robbie második szvinglemeze. Örökzöld slágerek átdolgozásai és új dalok hallhatók rajta – Lily Allennel, Kelly Clarksonnal, Michael Bubléval, Olly Mursszel és Rufus Wainwrighttal énekel duettet. „Tudtam, hogy készítek még szvingalbumot, ennek most jött el az ideje. Egyfajta szeretetteljes visszapillantás ez egy olyan korra, amelyben nem lehettem jelen, pedig jó lett volna” – mondta az énekes. A lemez turnéja Budapesten kezdődik, Robbie április 25-én a Papp László Budapest Sportarénában lép fel.

Az internetes közösségi oldalakon folyik a találgatás arról, hogy az énekes csatlakozik-e a jövőre ismét újjáalakuló Take Thathez. A fiúk legutóbbi stúdióalbuma, a 2010 novemberében megjelent Progress az eredeti felállásban, Robbie-val készült. „Remélem, hogy újra öten állhatunk színpadra, és jobbak leszünk, mint valaha” – mondta a minap Gary Barlow. Robbie egyelőre nem beszélt arról, csatlakozik-e egykori társaihoz.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?