Az élő zene értékadó ereje

Komárom. Élvezetes gálaműsorral zárult a Borostyán Fesztivál, amely öt napon át gazdag és színvonalas műsorokkal, koncertekkel ajándékozta meg a közönséget.
A zenei fesztivál Szalóki Ági és zenekarának fergeteges gyerekműsorával indult, a kicsik legnagyobb örömére.

Komárom. Élvezetes gálaműsorral zárult a Borostyán Fesztivál, amely öt napon át gazdag és színvonalas műsorokkal, koncertekkel ajándékozta meg a közönséget.

A zenei fesztivál Szalóki Ági és zenekarának fergeteges gyerekműsorával indult, a kicsik legnagyobb örömére. A budapesti énekesnő ének- és mondókatanítással, Weöres-versekkel, tánccal, zeneiképesség-fejlesztő játékokkal tarkított műsorát több mint hatszáz csillogó szemű kisgyerek énekelte, tapsolta végig. Huzella Péter előadóművész verskoncertje a nagyobb diákokat vonzotta. Műsorában Radnóti, Ady és József Attila gyönyörű versmegzenésítéseit, valamint Zalán Tibor dalszövegeit adta elő. A fesztivál műsorát színesítette a Pengő zenekar táncháza, továbbá a Hats Off bluesegyüttes lemezbemutató koncertje. A Limes Galériában Écsi Gyöngyi népdalénekes adott elő régi magyar népi imádságokat és énekeket. A templom varázsa és az előadó áhítatos előadása különleges hangulatot teremtett.

A Borostyán Fesztivál gálaműsoraként tartott folkfesztiválon – amelyen olyan szárvendégek léptek fel, mint a Makám, a Söndörgő és a Ghymes – világzenét, erdélyi és délszláv népzenét, brazil gitárzenét, valamint énekelt verseket hallhattunk. A Pikó és bandája autentikus erdélyi parasztzenéjével először lépett fel a fesztiválon. Nagy sikert aratott a budapesti Makám együttes műsora, amely gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt szólt. Szindbád kalandos utazásait dús hangszerelésben megszólaltatva mesélték el. A házigazda Borostyán – kiegészítve a magyarországi Udu People együttes bongósával, Horváth Ákossal – hangulatos versmegzenésítéseivel mutatkozott be. Nagy közönségsiker volt a szentendrei Söndörgő együttes műsora. Pergő, temperamentumos zenéjüket, virtuóz előadásukat a publikum ovációval fogadta. Igényes számaikat játszi könnyedséggel adták elő; külön élményt jelentett a különböző népi hangszerek művészi megszólaltatása. A varázslatos estet a népszerű Ghymes együttes koncertje koronázta meg. Színes, igényes műsorukban a legújabb és a régebbi sikeres szerzeményeik egyaránt helyet kaptak. A lelkes közönség szűnni nem akaró vastapssal jutalmazta meg színvonalas előadásukat.

A 12. Borostyán Fesztivál koncertjein minden hallgató átélhette az elő zene értékadó erejét és varázsát. (nl)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?