Az e-learning érdekében

Pozsony. Együttműködési szerződést kötött tegnap az oktatásügyi minisztérium és a Szlovák Távközlési Vállalat. A szerződést az oktatási minisztérium részéről Peter Ponický tárcavezető, a távközlési vállalat képviseletében Štefan Bugár elnök és Mark von Lillienskiold vezetőségi tag írták alá.

Pozsony. Együttműködési szerződést kötött tegnap az oktatásügyi minisztérium és a Szlovák Távközlési Vállalat. A szerződést az oktatási minisztérium részéről Peter Ponický tárcavezető, a távközlési vállalat képviseletében Štefan Bugár elnök és Mark von Lillienskiold vezetőségi tag írták alá. A megállapodás értelmében a Szlovák Távközlési Vállalat az eSlovakia projekt keretében előnyös internet-hozzáférési lehetőséget biztosít az ország valamennyi alap- és középiskolája számára. Az oktatásügyi minisztérium a szerződés szövege szerint csupán a koordinátor szerepét látja el. Az óriásvállalat csaknem 2 milliárd koronás támogatásának köszönhetően az idén mintegy 800, két éven belül, azaz 2004-ig pedig az összes szlovákiai közoktatási intézmény csatlakozhat a világhálóra. Az iskoláknak az internet-használatért havonta 1000 koronát kell majd fizetniük. Az együttműködésről megállapodó felek célja, hogy elérhetővé tegyék valamennyi szlovákiai alap- és középiskolás diák számára a világhálót, ezáltal megteremtsék az elektronikus tanulás, az úgynevezett e-learning feltételeit, hosszabb távon pedig elősegítsék az információs társadalom kialakulását. (ervé)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?