Az autizmusjárvány

Az amerikai Kongresszus képviselőjének, Dan Burtonnek két unokája is súlyos reakciót mutatott a védőoltásokra. Újszülött unokája majdnem bele is halt a hepatitis B elleni védőoltásba.

Az amerikai Kongresszus képviselőjének, Dan Burtonnek két unokája is súlyos reakciót mutatott a védőoltásokra. Újszülött unokája majdnem bele is halt a hepatitis B elleni védőoltásba. Másik unokája a szeme láttára vált autistává nem sokkal a szövetségi kormány által javallott és az állam által elrendelt védőoltások beadását követően. Anélkül, hogy teljes körű felvilágosítást adtak volna arról, hogy az oltások mit is tartalmaztak, beszédes, vidám, kedves és egészséges unokáját, Christiant, nagy mennyiségű higanynak tették ki a védőoltásokkal. Pár nap elteltével már az autizmus jeleit mutatta.

2002. június 18-án a Dan Burton kongresszusi képviselő személyében vezetett Kormányreformok Bizottsága (Committee on Government Reform) megvizsgálta a védőoltások biztonságosságának kérdéseit és a vakcinákkal kapcsolatos autizmus kérdését.

Részletek Dan Burton kongreszszusi képviselő nyitóbeszédéből:

Azért vagyunk ma itt, hogy az autizmusjárványról beszéljünk. Jó okkal használom a „járvány” szót. (...) Amikor először kezdtünk el a témával foglalkozni, már több ezer családtól hallottunk róla. Sokan elmondták, hogy a védőoltások beadásáig gyermekeik teljesen normálisak voltak, azonban az oltások beadását követő néhány napon vagy héten belül autistává váltak. Az ezeknél a későn kialakuló autista eseteknél előforduló drámai hasonlóságokról is hallottunk. Sok gyermek szervezetében szokatlanul magas a nehézfémek szintje. Immunrendszer-elégtelenségektől is szenvednek. Kezeletlen gombás

fertőzéseik vannak. A búzát vagy tejtermékeket tartalmazó ételek fogyasztása gyors viselkedésváltozást okozhat. Sok vegyi anyag esetén, ide értve még a parfümöket is, szintén hasonlóan negatív hatás figyelhető meg. Sokuk krónikus hasmenésben szenved. Az Országos Egészségügyi Intézetnek (National Institutes of Health – NIH), illetve a Betegségellenőrzési Központoknak (Centers for Disease Control – CDC) támogatniuk kell a kutatásokat, hogy mindezekre a kérdésekre választ kapjunk. Az autizmus az én családomra is hatással van, de ezt már sokan tudják. Unokám, Christian teljesen normális és egészséges volt egészen kétéves koráig. Járt, beszélt, szemkontaktust létesített, és szeretett minden olyan dolgot, amit a kétévesek szeretnek. Majd hirtelen, röviddel azután, hogy megkapta az előírt védőoltást, megváltozott. Többé már nem beszélt. Nem nézett senkinek a szemébe. Egyre csak sírt. Fejét a falba verte. Elkezdett kezeit csapkodva körbe rohangálni, illetve krónikus hasmenéstől és súlyos bélproblémáktól szenvedett.

Most már tudjuk, hogy a védőoltásokra történő rossz reakció miatt szenvedett. Azzal is tisztában vagyunk, hogy több higanyt kaphatott a védőoltásokban, mint amit a szövetségi szabványok biztonságosnak vélnek, sokkal többet. Ez a higanymérgezés hozzájárult a káros reakcióihoz. Eddig az NIH és a CDC figyelmen kívül hagyta a lehetséges kapcsolatot. A Gyógyszerészeti Intézet (Institute of Medicine – IOM) kijelentette, hogy a hozzáférhető kutatási adatok elégtelenek annak bizonyítására, vagy cáfolására, hogy van kapcsolat az autizmus és az MMR [morbilli+mumpsz+rubeola] oltás vagy a tiomerzál között. Utóbbi az a [higany tartalmú] tartósítószer, amit a legtöbb gyermekoltás tartalmaz. Azonban azt állítják, hogy a kapcsolat biológiailag elfogadható. Az IOM több kutatást szeretne ezen a területen. Az egyik ok, amiért ma itt vagyunk, hogy meggyőződjünk arról, hogy a kutatásokat elvégzik, és inkább most végezzék el, mint 10 év múlva, amikorra még több gyermek válik autistává. Szülőként – függetlenül attól, hogy a fiunk vagy lányunk születésétől kezdve autista genetikai okok miatt, vagy valami környezeti hatás eredményeként lett autistává, mint például az oltások, vagy valami egyéb okból – nagyon nehéz problémával nézünk szembe. A gyermekünk életét kell összerakosgatnunk darabonként. Szereltessünk-e fel különleges zárakat az ajtókra és az ablakokra, valamint riasztórendszert, attól tartva, hogy a gyermekünk elkóborol otthonról? Rakjunk-e zárat a konyhaszekrényre, hogy távol tartsuk azoktól az élelmiszerektől, amelyekre beindul a gyerek? Milyen gyógyszerekre vagy táplálékkiegészítőkre lesz szüksége gyermekünknek? Hogyan találunk meg szolgáltatásokat? Meg kell-e tanulnia gyermekünknek a jelbeszédet? Szüksége van-e viselkedésterápiára? Hol talál képzett beszédterapeutát? Hogyan fizetünk majd mindezért? Hogyan vergődünk majd keresztül az iskolák útvesztőjén? Mikor lesz időnk a többi gyermekünkre? Mi lesz majd, ha a gyermek felnő?

Részlet Lee Grossmannak, az Amerikai Autisták Szövetsége (Autism Society of America) elnökének beszédéből:

Az Egyesült Államokban az autizmus kezelésének éves költsége körülbelül 20 és 60 milliárd dollár között van. Az autisták száma évente 10-17 százalékkal növekszik. Ezek alapján 10 éven belül az autizmussal kapcsolatos éves költségek 50-100 milliárd dollárra rúghatnak. Hatvan éve foglalkozik ezzel a problémával a Szövetségi Kormány, jelenleg 75 millió dollárt költ kutatásra, amikor a probléma valójában körülbelül egy 20 milliárd dolláros probléma. Hatvanévnyi ilyesféle hozzáállás után nem sikerült megtalálnunk az autizmus okait vagy igazolt gyógymódját vagy kezelését. Valami lényegesen jobbat kell tennünk, hogy ezzel a nemzeti vészhelyzettel felvehessük a harcot, és lényegesen többet kell költenünk, hogy megtaláljuk az okokat és a hatékony gyógymódokat.

Dr. James J. Bradstreet, az IARC (International Autism Research Center) igazgatója:

Az elmúlt években kutatóközpontunk (IARC) több mint 1000 gyermeket kezelt autisztikus rendellenességek miatt, és végzett kutatásokat velük kapcsolatban. Döntő többségük autoimmun és toxikológiai rendellenességekben szenvedett, melyek megzavarták a normális immun-, emésztőszervi és neurológiai funkciókat. A védőoltások egyes összetevői, legalább elméletileg, okozhatják ezeket a változásokat. A higany, az alumínium, a vakcinákban levő legyengített kanyaróvírus, a pertussis- (szamárköhögés) -toxin, a hemophilus influensae (HIB) és a hepatitis B az első számú veszélyeztető tényezők.

Nemrég egy Chicagóban tartott autizmuskonferencián, még a saját előadásom és dr. Wakefield előadása előtt megkérdeztem az 500 szülőt a hallgatóságból, van-e olyan gyanújuk, hogy gyermekük állapota, regressziója egy védőoltás után kezdődött. Ebben a kétségtelenül nem tudományos felmérésben kb. a szülők 90%-a felemelte a kezét, jelezve, hogy szerintük védőoltás okozta gyermekük tüneteit. Amikor megkérdeztem, hányan jelentették az esetet a VAERS rendszer alapján (Vaccine Adverse Effects Reporting System – a védőoltás-mellékhatások bejelentésének rendszere), 15-nél kevesebben válaszoltak igennel. Ezután megkérdeztem, a gyerekorvosuk felajánlotta-e nekik, hogy bejelenti az esetet, erre már csak nevettek. Azóta kb. 5000 szülővel végeztem el ezt az egyszerű felmérést a világ minden részén tartott konferenciákon, és mindenütt hasonló eredményre jutottam.

Igen, a média reagálása az oltásügyre ellentmondásokat szül. De a fenti módszer, egyszerűsége ellenére, valamit mégis elmond nekünk arról a vitáról, amelyet a védőoltásokkal kapcsolatban folytatunk:

1. Az autista gyerekek szülei azt gyanítják, hogy gyereküket a védőoltások károsították,

2. A szülők nem jelentik be ezt a VAERS-kérdőíven,

3. A gyerekorvosok szintúgy nem jelentik be a dolgot a VAERS-rendszeren belül,

4. A megfelelő szervek szóvivőinek erőfeszítései ellenére, hogy meggyőzzék a szülőket a védőoltások biztonságosságáról – a szülők meggyőződése nem változik.

AZ AUTIZMUS KIALAKULÁSÁNAK HIPOTÉZISÉRŐL

Az oltások eredményeként a mérgező anyagok fokozott beáramlása a májba túlterheli a máj méregtelenítő funkcióját, és fokozza a mérgek által okozott enkefalopátiás problémákat is. A két probléma végeredménye hasonló, bár a mechanizmusuk más és más.

A vese károsodása és a toxinokkal (mérgekkel) való túlterhelés hatására a méregtelenítő rendszer kén összetevője csökken. Ezt dokumentálja a Sulfáció hiány az alacsony szinten funkcionáló autista gyerekekben c. tanulmány.

A neurotranszmitterek (ingerületátvivők) normális működése sérül.

Mindezek a károsodások rohamokat eredményezhetnek (epilepszia).

A fehérjék és a peptidek emésztése tökéletlen, ezért élelmiszer-antigének és allergiák keletkeznek, és külső ópiátok hatásának van kitéve a szervezet.

Az élelmiszerallergiák (okozójuk a lyukas bél) tovább fokozzák a gyulladásos folyamatokat a gyomor-bél rendszerében.

A túlszaporodó anaerob baktériumok mérgező anyagokat termelnek, ezek tovább károsítják a központi idegrendszer működését.

A tápanyagok tökéletlen emésztése a következmény, és sérül a gyerek képessége a felgyógyulásra. Ezek a folyamatok nagyrészt egymással párhuzamosan zajlanak, ezért lineáris megfigyelésük és vizsgálatuk nem tükrözheti a teljes képet.

Minden egyes, fenti pontokba szedett folyamatot dokumentáltak a vakcina következtében fellépő enkefalopátiában (agybetegség), és, mint korábban kifejtettem, autista gyerekeknél is. (Az autizmus olyan pszichiátriai fogalom, amely nem sok figyelmet fordít a dolog biológiájára.)

Az USA-ban sokkal több a védőoltás, mint nálunk, és a világon ott adják őket a legkisebb életkorban. Előfordul, hogy egy nap 7-8 oltást kap meg egy baba. Ezért a mellékhatások is ott a leggyakoribbak, az autizmus-esetszám emelkedése is, és a szülők tudatossága is ez ügyben. Nálunk a tendencia hasonló, évről évre több a kötelező védőoltás. És az bármely józan embert elgondolkoztathat, miért adnak be egyszerre 4 (négy) kórokozót egyetlen napon egy csecsemőnek? Pl. Di-Per-Te és polio, ebből 3 nagyon súlyos, életveszélyes betegség, a szamárköhögés talán kevésbé, de a toxinja, közvetlenül a véráramba juttatva a mi saját gyerekorvosunk szerint is komoly veszélyforrás. Plusz meg van spékelve az oltás – hogy még finomabb legyen – higannyal is, amely mérgező anyag, és pl. a gyerekjátékok festékanyagából már régebben kitiltották.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?