Az aktív nyugdíjas

<p>2013. január 8. zenetörténeti nap. David Bowie ekkor, a 66. születésnapján tért vissza a zenei életbe, és bejelentette, hogy hamarosan új lemezzel jelentkezik.</p>

PUHA JÓZSEF

Bowie The Next Day című stúdióalbuma közel tíz évvel a legutóbbi, a 2003-as Reality után jelent meg tavaly márciusban. Még a nagy visszatérés napján forgalomba került az énekes Where Are We Now? című dala. A nagylemezről a második klipesített The Stars (Are Out Tonight) című szerzemény is szép sikert ért el.

Bowie-t két kategóriában jelölték az idei BRIT Awardson: a brit férfielőadók között és a The Next Day-jel a Legjobb brit album kategóriában szállt versenybe. A legrangosabb brit könnyűzenei díjak átadóján legutóbb 1996-ban jutalmazták egy különdíjjal, a brit férfielőadók között 1986-ban győzött. A februári gálán a nagylemezeknél alulmaradt az Arctic Monkeys albumával szemben, a férfiak mezőnyében azonban elvitte a pálmát. Olyan zenészeknél bizonyult jobbnak, akik az 1986-os győzelmekor még nem is éltek.

David Bowie november 17-én két vadonatúj dallal jelentkezik, amelyek a digitális verzió mellett bakelitlemezen is forgalomba kerülnek, külön-külön. Új album is készül. Ezt Tony Visconti producer, Bowie fő munkatársa árulta el. Arra viszont nem tudott választ adni, a zenész végre hajlandó-e turnéra indulni.

Chicago polgármestere szeptember 23-át David Bowie-nappá nyilvánította városában, ezzel a Rolling Stone magazin szerint a világ legmenőbb polgármestere lett. E napon nyílt a chicagói Kortárs Művészetek Múzeumában a Bowie személyes tárgyaiból álló kiállítás, ahol a közönség kéziratokat, dalszövegeket, vázlatokat, kottákat, sőt naplólapokat is láthat. Aznap Amerika-szerte száz moziban vetítettek egy Bowie-ról szóló tavalyi dokumentumfilmet.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?