Augusztus végén jelenik meg a Red Hot Chili Peppers új albuma

<p>Augusztus 30-án jelenik meg a világ egyik legnépszerűbb rockzenekara, a Red Hot Chili Peppers (RHCP) új albuma; I'm With You címmel a csapat öt év szünet után készített ismét stúdióanyagot.</p>

Az RHCP friss lemezét július 18-án megelőzi egy single, amely The Adventures of Raindance Maggie címmel lát majd napvilágot - írta online kiadásában a New Musical Express című brit zenei lap.

A funk és a punkrock keverésével jellegzetes stílust kialakító kaliforniai csapat legutóbbi stúdióanyaga, a Stadium Arcadium című dupla album 2006-ban jelent meg. Az új lemez producere Rick Rubin, aki korábban olyan előadókkal dolgozott már együtt, mint az AC/DC, a Metallica vagy a System of A Down.

A Red Hot Chili Peppers új gitárossal, Josh Klinghofferrel készítette a lemezt, miután a zenekarból 2009 végén kilépett John Frusciante, az addigi gitáros. Klinghoffer az elmúlt években együtt dolgozott például Perry Farrell-lel (Jane's Addiction), Tricky-vel, PJ Harvey-val és a Gnarls Barkley-val. Az új tag a gitár mellett billentyűs hangszereken is közreműködik, de zenét is szerez és vokálozik.

John Frusciante 1989 és 2009 között volt a Red Hot Chili Peppers gitárosa. (A csapat eredeti gitárosa, Hillel Slovak 1988-ban heroin túladagolásban meghalt.) Frusciante a csapat negyedik albumán, a Mother's Milken játszott először, ezt követően ő pengetett az 1991-ben megjelent, ma már klasszikus Blood Sugar Sex Magik című albumon és a zenekar turnéin is. A drog azonban őt sem kímélte, 1992 elején kilépett, helyét ideiglenesen Dave Navarro, a Jane's Addiction gitárosa foglalta el. A drogfüggőségtől szabaduló Frusciante aztán visszatért és 1999-től ismét ő határozta meg a sztárcsapat zenéjét - egészen 2009-ig.

Az Anthony Kiedis énekes és a basszusgitáros Flea által vezetett Red Hot Chili Peppers eddig kilenc stúdióalbumot készített. A csapat dobosa, Chad Smith tavalyelőtt dzsesszes szólóalbummal jelentkezett.

A zenekar már korábban bejelentett koncertdátumokat Brazíliában, Japánban és Hongkongban, az európai és észak-amerikai időpontokra egyelőre várni kell.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?