Átrendeződés a zenepiacon

A Magyar Hanglemezkiadók Szövetsége (MAHASZ) és a Szövetség a Szerzői Jogokért (ProArt) közös sajtótájékoztatón jelentette be a magyar kislemezlista átalakulását.

A Magyar Hanglemezkiadók Szövetsége (MAHASZ) és a Szövetség a Szerzői Jogokért (ProArt) közös sajtótájékoztatón jelentette be a magyar kislemezlista átalakulását. A tízes összesítés eddig a boltokban maxi CD-n értékesített dalok alapján állt össze, mostantól az új nevet kapott rangsor, a Single (track) Top 10 az internetes legális dalletöltéseket is tartalmazza. „A digitalizálódó világban, a változó fogyasztói szokások közepette folyamatosan növekszik az internetes zenefelhasználás, s örömteli tény, hogy egyre több legális alternatíva létezik erre Magyarországon is. Az internet és a digitális világ a zeneipar számára nemcsak kihívásokat és veszélyeket jelent, hanem óriási lehetőségeket is hordoz magában” – nyilatkozta Szűts László, a MAHASZ Elnökségének tagja.

A letöltés előnye, hogy nem kell a teljes nagylemezt megvenni, a felvételek külön is megvásárolhatók. Az internetes zeneáruházakban világszerte a bankkártyás fizetés a legelterjedtebb. Magyarországon viszont a többség egyelőre sms-sel és postai úton fizet – az utóbbi esetben néhány napot várni kell a letöltésre. (pj, m, o)

Single (Track) Top 10 lista

1. Ákos: Minden most kezdődik el

2. Bikini: Őrzöm a lángot

3. Gáspár Laci: Még nem veszíthetek

4. Bikini: Lányok térnek meg

5. Bikini: Magányos nap

6. Egyesült Hangok: Magyarország

7. Bikini: Ami a szívemen

8. Bikini: Mennem kell

9. Magna Cum Laude: Vidéki sanzon

10. Mark: Ments meg szerelem!

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?