Arcok, érzelmek

Dunaszerdahely. Stiller-Luzsicza Ágnes festőművész alkotásaiból nyílt kiállítás a Kortárs Magyar Galériában március 5-én a városi önkormányzat és az Illyés Közalapítvány támogatásával. A Düsseldorfban élő művész munkásságát Kozák Csaba művészeti író méltatta megnyitó beszédében.

Stiller-Luzsicza Ágnes és Kozák Csaba a kiállításmegnyitónFogas Ferenc felvételeDunaszerdahely. Stiller-Luzsicza Ágnes festőművész alkotásaiból nyílt kiállítás a Kortárs Magyar Galériában március 5-én a városi önkormányzat és az Illyés Közalapítvány támogatásával. A Düsseldorfban élő művész munkásságát Kozák Csaba művészeti író méltatta megnyitó beszédében.

Stiller-Luzsicza Ágnes Budapesten született művészcsaládban. Édesapja a kiváló festő- és szobrászművész Luzsicza Lajos, testvére pedig Luzsicza Árpád festő- és grafikusművész. Az alkotó a budapesti Képző- és Iparművészeti Gimnáziumban érettségizett, és 1971-es németországi emigrációja után az esseni Folkwang Hochschule grafikai osztályán folytatta tanulmányait. Ezt követően a düsseldorfi képzőművészeti akadémián tanulhatott a világhírű Joseph Beuys és Gerhardt Richter festőművészek osztályában. Szabadúszó alkotóként több területen dolgozik: tanít, könyveket illusztrál és díszlettervezéssel is foglalkozik.

Mostani kiállításán egy 1995 és 2003 között készült sorozatának mintegy húsz darabja tekinthető meg. E művek előzménye egy, a ’90-es évek első felében készült, üvegre festett maszksorozat. Az anyagot tavaly nyáron Nagyítások címmel a budapesti Vigadó Galériában is bemutatták. A nagyméretű farost-, karton- és vászonképek mai arcokat tükröznek erőteljes, élénk színekkel. A festményekből a sokszor mozdulatlannak tűnő, kifejezéstelen arcok ellenére érzelmek, életerő és energia sugárzik. Többségük általában négy, külön megfestett kartonból áll, amelyet összerakós játékként illeszt egymás mellé a művész, diszharmóniát és feszültséget hozva létre ekként.

Rendszeres franciaországi, németországi és olaszországi kiállításai mellett Stiller-Luzsicza Ágnes a jövőben szeretne többet kiállítani magyarlakta vidékeken. Jelenlegi tárlata március végéig, naponta 10-től 17 óráig tekinthető meg.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?