Aranymálna-jelölések

Egy nappal az Oscar-nominációk nyilvánosságra hozatala előtt kihirdették a legcsapnivalóbb filmes teljesítményért járó Aranymálna-díj idei jelöltjeit. ĺzelítő a nevekből: Madonna, Jennifer Lopez, Britney Spears, Adam Sandler, Guy Ritchie, Eddie Murphy, George Lucas.

Egy nappal az Oscar-nominációk nyilvánosságra hozatala előtt kihirdették a legcsapnivalóbb filmes teljesítményért járó Aranymálna-díj idei jelöltjeit. ĺzelítő a nevekből: Madonna, Jennifer Lopez, Britney Spears, Adam Sandler, Guy Ritchie, Eddie Murphy, George Lucas.

A legrosszabb női főszereplő kategóriájában Madonna a férje, Guy Ritchie rendezésében készült és iszonyatosan nagyot bukott Swept Awayért (Hullámhegy) került a jelöltlistára, míg Lopez számára a Most már elég! és a nálunk még bemutatásra váró, anyagi szempontból kimondottan sikeres Álmomban már láttalak hozta meg a nem kívánt elismerést. Spears az Álmok útján című filmért került a megszégyenülés útjára, a kategória negyedik szereplője, Winona Ryder a Kismenővel szerezte meg az arany málnások ellenszenvét, míg az ötödik Angelina Jolie-t a Life Or Something Like It című filmért büntették a nominációval.

A férfiaknál a tavalyi győztes, Adam Sandler idén ismét versenyben van, méghozzá rögtön két filmmel: az Adam Sandler’s 8 Crazy Nights cíművel és a Kismenővel. A díj nemzetköziségét bizonyítja, hogy a kategóriának két külföldi jelöltje is van, mégpedig két olasz: Adriano Giannini, aki Madonnát bántalmazza serényen a Swept Awayben, valamint Roberto Benigni, aki a Pinocchióval okozott jókora csalódást az amerikai közönségnek. A negyedik jelölt Steven Seagal a Félholtért, az ötödik a jó ideje szinte csak kudarcokba beleszaladó Eddie Murphy, aki a tavalyi év talán legnagyobb bukásaként elkönyvelt The Adventures of Pluto Nash-ben játszik főszerepet.

A legrosszabb film díját természetesen azok az alkotások szeretnék megúszni, amelyekből a legroszszabb férfi és női főszereplő kategória jelöltjei kerültek ki, azaz a The Adventures of Pluto Nash, a Swept Away, az Álmok útján, a Pinocchio, valamint ráadásként A Star Wars – II. rész – A klónok támadása.

A fenti filmek rendezői művükkel helyet szereztek maguknak a legrosszabb rendező kategóriájában is: a Pinocchióért Benigni, az Álmok útján-ért Tamra Davis, A klónok támadásáért Lucas, a Swept Awayért Guy Ritchie, a The Adventures of Pluto Nashért pedig Ron Underwood.

A rossznak ítélt filmek mellékszereplői szintén megkapják a magukét: a legrosszabb férfi mellékszereplő kategóriájában Hayden Christensen (A klónok támadása), Tom Green (Stealing Harvard), Freddie Prinze Jr. (Scooby-Doo – A nagy csapat), Christopher Walken (The Country Bears) és Robin Williams (Death to Smoochy) izgulhat a március 22-i – az Oscar-ceremóniát egy nappal megelőző – díjkiosztó előtt, a nőknél Lara Flynn Boyle (MIIB – Sötét zsaruk II.), Bo Derek (Master of Disguise), Madonna (Halj meg máskor!), Natalie Portman (A klónok támadása) és Rebecca Romijn-Stamos (Rollberball) szereztek jelölést.

A több mint 20 éves múltra visszatekintő Aranymálna, azaz a Razzie szervezői idén új kategóriát is létrehoztak az „Év leggázosabb tinimozija” elnevezéssel – ide a Scooby-Doo – A nagy csapatot, az xXx-et, az Álmok útjánt, a Jackass: The Movie-t és az Adam Sandler’s 8 Crazy Nightsot válogatták be. (cinematrix.hu)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?