Anglia legújabb büszkesége

Nagy-Britannia már többször bebizonyította, hogy képes az amerikaival egyenértékű r&b zenét produkálni. Ms. Dynamite és a Mis-Teeq nevű trió után most a Superstar című slágerrel szupersztárrá vált Jamelia Davis az aktuális favorit.

A birminghami énekesnő tizenöt éves korában, 1996-ban szerződött le a Parlophone lemezcéghez, tizennyolc volt, amikor kiadta első kislemezét, tizenkilenc évesen pedig Drama című első albumát, amivel hazájában szép sikert aratott, de ahelyett, hogy tovább ütötte volna a vasat, néhány év szabadságot vett ki, és szült egy gyereket. Ez akkor karriergyilkosságnak tűnt, de amikor Jamelia három év szünet után visszatért, egy csapásra meghatványozta korábbi népszerűségét. A kritikusok szerint a Superstar című dalnál tökéletesebb sláger nem született az utóbbi hónapokban az angol zenepiacon, amely a címbeli státusba emelte az ifjú énekesnőt. A Thank You című album további, főleg a bulizás és a párkapcsolatok témakörét érintő számai ha nem is bírnak az amerikai Neptunes- vagy Timbaland-szintű produceri háttérrel, azért jól megállják a helyüket, sőt változatosabbak az amerikai átlagnál, és Jamelia is jóval izgalmasabb előadó, mint mondjuk Ashanti, például klasszul tud rappelni is. A tengerentúli hip-hop színtérről hívott két sztárvendég, a fehér Bubba Sparxxx és a rappercsaj, Rah Digga vendégszereplése az Amerika-kompatibilitás jelzésére szolgál, de a villámnyelvű Asher D jelenléte a UK garage stílushoz való kapcsolódást mutatja, mint ahogy az is a szigetország zenei kultúráját dicséri, hogy Jameliának a brit pop-rock olyan figurái is írtak számokat, mint Karen Poole vagy Chris Martin, a Coldplay frontembere. (est, p)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?