Amerikában rekorddal nyitott a Hulk

Minden idők legjobb júniusi nyitását produkálta 62,6 millió dollárral Ang Lee zöld óriása, a július 3-tól Magyarországon is látható Hulk. A Némó nyomában 20,5 millió dollárral a második helyre csúszott vissza, a harmadik helyen a Halálosabb iramban áll 10,3 millió dollárral.

Minden idők legjobb júniusi nyitását produkálta 62,6 millió dollárral Ang Lee zöld óriása, a július 3-tól Magyarországon is látható Hulk. A Némó nyomában 20,5 millió dollárral a második helyre csúszott vissza, a harmadik helyen a Halálosabb iramban áll 10,3 millió dollárral.

Hulk, a Marvel képregényekből a mozivászonra költözött dühöngő zöld óriás, akivé a gammasugárzást szenvedett Dr. Bruce Banner atomtudós változik stresszes időkben, az 1999 júniusában 54 millió dollárral nyitó Kicsikém – Austin Powers 2. rekordját döntötte meg, és bár a tavaly 114,8 millió dollárral startoló Pókembert, illetve az első hétvégén 85,5 millió dollárt termelő X-Men 2.-t nem sikerült beérnie, a többi képregényhőst maga mögé utasította: a Daredevil 40,3 millió dollárral nyitott, a Penge-filmek szintén vértelenebbül kezdtek, sőt az anyagilag legsikeresebb Batman-film, a Mindörökké Batman is csak 52,7 milliót tudott összehozni az első víkend alatt 1995 júniusában.

A Hulk egyik producere Avi Arad azért is büszke az erős nyitásra, mert szerinte a film komolyabb és sötétebb, mint a legtöbb nyári bemutató, ráadásul a kritika nem bánt túl kedvesen Hulkkal: amikor megjelentek az első képek a számítógéppel animált zöld óriásról, sokan nevettek, majd az Eric Bana, Jennifer Connelly és Nick Nolte főszereplésével készült filmet, amely állítólag 150 millió dollárba került, humortalannak és zavarosnak nevezték. Arad szerint mindez nem befolyásolta a mozilátogatókat: ők csakis dicsérően szóltak a természetfeletti képességekkel rendelkező kreatúrától.

A Hulk mellett két másik új film mutatkozott be Amerika-szerte a hétvégén, ám mindkettő meglehetősen gyászosan szerepelt: az Alex and Emma, amelyet a Harry és Sallyt jegyző Rob Reiner rendezett, 6,2 milliót hozott, míg az American Idol című valóságshow tavalyi győzteseivel készült From Justin to Kelly című zenés vígjátékra mindössze 2,87 millió dollár értékben váltottak jegyet, és ezzel a film csak a tizenegyedik lett.

A Hulk, a Némó nyomában és a Halálosabb iramban mögött negyedik helyen 10 millió dollárral Jim Carrey vígjátéka, a Minden6ó végzett, az ötödik pedig az Olasz meló lett 7 millió dollárral. A Hulk rekordja ellenére az első tizenkét helyezett film összbevételei nem érték el az egy évvel ezelőtti eredményeket, amikor olyan kasszasikerek futottak egymás mellett, mint a Lilo és Sticht, a Különvélemény és a Scooby-Doo – A nagy csapat. (cm)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?