Álmomban már láttalak

Az álmunkban nem is, de a moziban már biztosan láttunk hasonló romantikus mesét: egyszerű, kétkezi, dolgos lány két műszak között összefut álmai hercegével, a délceg herceg kacsint, kislány elpirul, repkednek a boldogsághormonok, majd hosszas keresgélés után végre egymásra találnak.

# Az álmunkban nem is, de a moziban már biztosan láttunk hasonló romantikus mesét: egyszerű, kétkezi, dolgos lány két műszak között összefut álmai hercegével, a délceg herceg kacsint, kislány elpirul, repkednek a boldogsághormonok, majd hosszas keresgélés után végre egymásra találnak. Jennifer Lopez Most már elég! című mérsékelt sikerű önvédelmi filmdrámájával már bebizonyította, hogy az elnyomott nők szószólója kíván lenni, most pedig a modern Hamupipőke jelmezébe bújva csempész szerelmet a vászonra.

A történet színhelye egy pompás New York-i szálloda, szereplői pedig az elegáns szobákban kekeckedő milliomosok, valamint a színfalak mögött gürcölő személyzet. Ne számítsunk éles társadalomkritikára, a helyszín és a történet csupán ürügy arra, hogy a szép szobalány és a sármos szenátor szerelembe essenek, és hogy ismét szembesüljünk az örök kérdéssel: vajon a ruha teszi az embert? Kétségtelen, Lopez kisaszszonynak még a szobalányszerkó is jól áll, hát még a báli ruha, melyben filmbéli partnere, Ralph Fiennes (Schindler listája, Az angol beteg, A napfény íze) oldalán tűnik fel a cselekmény csúcspontnak szánt mélypontján. Bizony, az Angliából importált sármőr ezúttal sem maradhat ki a produkcióból, a kimunkált modor és elegáns öltönyök dobnak valamicskét a szegényes történeten, a leghitelesebb színészi alakítást mégsem Fiennes, hanem gyakorlottabb honfitársa, Bob Hoskins (Felicia utazása) nyújtja a megfáradt pincér szerepében. Aki még hisz a mesékben, kíváncsi egy újabb Hamupipőke-feldolgozásra, és elfelejtette, miről szól a Micsoda nő!, bátran csekkoljon be erre a vígjátékra – nem fog csalódni. Ha mégis, csengessen a szobalánynak! (est)

Álmomban már láttalak (Maid in Manhattan), színes, amerikai vígjáték, 105 perc, Rendezte: Wayne Wang, Szereplők: Jennifer Lopez, Ralph Fiennes, Bob Hoskins, Natasha Richardson, Stanley Tucci

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?