Allergia is lehet

Köhögés jeligére: „A betegségem egy éve kezdődött, azóta voltam fül-orr-gégésznél, tüdőosztályon, a problémám azonban nem múlt el. Szedtem különféle antibiotikumokat, immunitást erősítő gyógyszert, eredmény nélkül. A tüneteim: reggel, kelés után azonnal köhögök, pontosabban felköhögök a torkomból (sárga, tömör, ragacsos váladékot), ehhez jön egy szörnyű reggeli szájíz. Napközben szintén többször, akaratlanul is felköhögök színtelen váladékot, ami olyasmi, mint amikor az ember az orrát fújja, csak éppen a torkomból jön. Este lefekvéskor szintén köhögnöm kell, alvás után és előtt mindig. A szájízem lehetetlen és egyre elviselhetetlenebb, pedig ezzel régen nem voltak problémáim.”

Levelét elolvasván több ötletem volna, de kettőről írok. A kellemetlen szájíz és a felkelés utáni köpet utalhatna hörgőtágulatra. Ennek bizonyítása közönséges röntgenfelvételen elég nehéz, az ún. bronchográfia nagyon kellemetlen vizsgálat, a bronchoszkópia sem túl kellemes. Az viszont, hogy többször említi a felkeléshez, lefekvéshez kötődő köhögést, valamint hogy napközben a köpet inkább nyálkás, felveti az allergiás eredet lehetőségét. Reggel azért lehet a köpet sűrű, mert éjjel van ideje besűrűsödni. A baktériumok jelenléte miatt az Imudont továbbra is szedhetné, viszont én kipróbálnék valamilyen antihisztaminikumot, és felkeresnék egy allergológust, hogy mit is javasol. Mivel leveléhez válaszborítékot is csatolt, néhány kiegészítő mondatot majd még levélben közlök.

Dr. Balázs Ferenc , kardiológus-belgyógyász

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?