A varázsfuvola lesz a Bregenzi Fesztivál szuperprodukciója

Bregenz |

<p>Mozart operája, A varázsfuvola lesz a jövő évi Bregenzi Fesztivál szuperprodukciója. A 2013. július 17-i premiert az intendáns, David Pountney rendezi, a houstoni opera zeneigazgatója, Patrick Summers vezényli - jelentették be a szervezők.<br />&nbsp;</p>

Pountney szerint A varázsfuvola örökké tanulságos mű, nemcsak tündérmese, arról is szól, hogyan találhat utat az ember a világosság, a fény birodalmába. Harminc évvel ezelőtt Skóciában, pályakezdő rendezőként találkozott először a darabbal. Sokat érett benne a mű, és rendezésében a mai nehéz időkben feltétlenül pozitív üzeneteket közvetíthet a nézőhöz - hangsúlyozta.
 Johan Engels tervezi a színpadképet. A tószínpadon mindig monumentális méretek uralkodnak, A varázsfuvola egy négy méter magas "fűdzsungelben" játszódik majd, és bábfigurák is szerepet kapnak az előadásban.
   
A fesztivál a szuperprodukciók mellett egyaránt gondot fordít a méltatlanul elfeledett 20. századi és az alkotóműhelyekből frissen kikerült művekre. Idén Olga Neuwirth Amerikai Lulu című operája kerül színre, az ősbemutatót 2012 októberében a berlini Komische Operben tartották.  
   
A sikeres brit filmzeneszerző, Ben Frost darabját, a The Wasp Factoryt is programra tűzték. Az igazi felfedezés azonban az 1982-ben rákban fiatalon elhunyt zongoraművész és zeneszerző, Andrzej Czajkowski Velencei kalmár című operája lesz.
   
Tízévesen a nagymamája papírjaival élte túl a varsói gettóban az üldöztetést, így lett Robert Andrzej Krauthammerből Andrzej Czajkowski. Bregenz jövő nyáron is vállalja a lengyel kultúra követe címet, hiszen szimpóziumot is rendeznek - ahogy 2010-ben Mieczyslaw Weinbergről - Czajkowskiról.
   
Michael Diem kereskedelmi igazgató és Hans-Peter Metzler fesztiválelnök közölte, hogy folytatódik a szponzorok keresése. Diem szerint 205 ezer jegyet kell eladniuk, hogy a fesztivál ne legyen veszteséges.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?