A tér és idő végtelenjében

Gúta. A művelődési központ színháztermében megtartott ünnepélyes megnyitóval pénteken hivatalosan is kezdetét vette a határokon átívelő művészeti találkozó, a II. Meteorit Nemzetközi Művészeti Fesztivál.
A népszerű színészpáros, Rudolf Péter és Nagy-Kálózy Eszter előadásában És Rómeó és Júlia...

Gúta. A művelődési központ színháztermében megtartott ünnepélyes megnyitóval pénteken hivatalosan is kezdetét vette a határokon átívelő művészeti találkozó, a II. Meteorit Nemzetközi Művészeti Fesztivál.

A népszerű színészpáros, Rudolf Péter és Nagy-Kálózy Eszter előadásában És Rómeó és Júlia... címmel a Shakespeare-dráma modern feldolgozását láthatta a közönség,

A Klúg Péter Iskola Kozmutza Színjátszó Csoportja a Hej, te Potter c. előadását mutatta be, mely a híres varázslótanoncnak a hétköznapi életben történő helytállásáról szól. A Down-kóros gyermekek által előadott színdarab arról mesél, hogy kiveszőben van a jóság, a szeretet, egymás elfogadása. A budapesti nyüzsgésbe került Potter csuklójára erősített kék villanylámpával járja a várost, és különös helyzetekbe kerül. Villamoson utazva megtapasztalja az ellenőr mogorvaságát, az utcán a csavargók kegyetlenségét, valamint a gyorsétterem és a diszkó hangulatát. Csupán varázslat segítségével sikerül jobbá tennie az embereket. Végső konklúzióként elhagyja a realista világot és Roxfortba megy.

Szombaton a rossz idő miatt ugyan elmaradtak a meghirdetett előadások, ám a kíváncsi látogatókat kárpótolta Hernádi Judit és a Good Afternoon zenekar esti koncertje, mely jóval több volt egyszerű muzsikálásnál. Hernádi elmondása szerint ötvözni szerette volna a manapság oly népszerű beszélgetőműsorokat a zenével, hiszen egy idő után a talkshow egysíkúvá válik. Többnyire olyan szerelmes dalokat válogatott, melyeket neki írtak, vagy valamilyen személyes élmény miatt a kedvenceivé váltak. Felcsendült a népszerű Levetett blues, a Sohase mond vagy a Stollár Miki című dal, de a színésznő énekelt sanzont is. Az est vendége Heilig Gábor volt, akivel duetteket adott elő. A helyenként fausti kérdéseket boncolgató dalok közben a színésznő életének fontos állomásairól, színházi szerepeiről, szerelmeiről és lányáról, valamint a buddhisztikus béke elérésének szükségszerűségéről beszélt szellemesen, öniróniával fűszerezve. A kis esti zenének is beillő előadás szédítő belső utazásra invitálta a nézőket, akik saját szorongásaikkal szembesülve találhattak gyógyírt bajaikra. Hernádi Judit koncertje tisztító terápia, melyet az orvos bátran felírhatna receptre.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?