A Svéd Akadémia nem keresi tovább Bob Dylant

Stockholm |

<p>Több hiábavaló próbálkozás után a Svéd Akadémia felhagyott az erőfeszítéssel, hogy személyesen is kapcsolatba lépjen az irodalmi Nobel-díj idei kitüntetettjével, Bob Dylan amerikai énekes-dalszerzővel, költővel.&nbsp;</p>

"Jelenleg nem teszünk semmit. Telefonon és e-mailekben is kapcsolatba léptem legközelebbi munkatársával, és nagyon kedves válaszokat kaptam. Ez jelenleg tökéletesen elég" - mondta hétfőn a svéd közrádióban az akadémia titkára, Sara Danius. 

A 75 éves amerikai zenész- és költőlegenda mély hallgatással fogadta a díjat, amelyet október 13-án, csütörtökön ítéltek oda neki. Még aznap este anélkül adott koncertet Las Vegasban, hogy akár egyetlen szót is ejtett volna az elismerésről. 

BOB DYLAN MÉLYEN HALLGAT, ÉS TALÁN SOSEM FOGJA KOMMENTÁLNI A KITÜNTETÉST

Sara Danius azt mondta, hogy nem nyugtalankodik, neki az az érzése, hogy Dylan előbb-utóbb megszólal a díjával kapcsolatban. 

A friss Nobel-díjasokat december 10-ikére várják Stockholmba, hogy ott átvegyék a díjat a svéd királytól és rövid beszédet mondjanak. A Svéd Akadémia nem tudja, hogy Bob Dylan ott lesz-e. 

"Akár eljön, akár nem, ez egy nagy ünnep lesz, és a díj őt illeti" - mondta a titkár.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?