Kultúra

A Svéd Akadémia nem keresi tovább Bob Dylant

Stockholm | Több hiábavaló próbálkozás után a Svéd Akadémia felhagyott az erőfeszítéssel, hogy személyesen is kapcsolatba lépjen az irodalmi Nobel-díj idei kitüntetettjével, Bob Dylan amerikai énekes-dalszerzővel, költővel.
MTI

2016. október 17. 18:45

"Jelenleg nem teszünk semmit. Telefonon és e-mailekben is kapcsolatba léptem legközelebbi munkatársával, és nagyon kedves válaszokat kaptam. Ez jelenleg tökéletesen elég" - mondta hétfőn a svéd közrádióban az akadémia titkára, Sara Danius. 

A 75 éves amerikai zenész- és költőlegenda mély hallgatással fogadta a díjat, amelyet október 13-án, csütörtökön ítéltek oda neki. Még aznap este anélkül adott koncertet Las Vegasban, hogy akár egyetlen szót is ejtett volna az elismerésről. 

BOB DYLAN MÉLYEN HALLGAT, ÉS TALÁN SOSEM FOGJA KOMMENTÁLNI A KITÜNTETÉST

Sara Danius azt mondta, hogy nem nyugtalankodik, neki az az érzése, hogy Dylan előbb-utóbb megszólal a díjával kapcsolatban. 

A friss Nobel-díjasokat december 10-ikére várják Stockholmba, hogy ott átvegyék a díjat a svéd királytól és rövid beszédet mondjanak. A Svéd Akadémia nem tudja, hogy Bob Dylan ott lesz-e. 

"Akár eljön, akár nem, ez egy nagy ünnep lesz, és a díj őt illeti" - mondta a titkár.

Önnek ajánljuk

A pedagógusok mindössze 4,5%-a gondolja úgy, hogy megbecsülik a munkáját

Komoly gondot okoz a munkaerőhiány a mezőgazdaságnak

Határon billeg a Híd, az MKP és Kiska új pártja a legújabb felmérés szerint

Miloš Zeman cseh elnök Prágában fogadta Zuzana Čaputovát

Sose volt még ennyi menekült a világon

Ami Oroszországban történik, az nem marad ott

Legfrissebb galériák
Olvasta már?