A Simply Red Pozsonyban

A Manchesterben nevelkedett Mick Hucknall punkzenekarban kezdte pályafutását, a Frantic Elevators három kislemezt adott ki. ’82-ben alapította meg a Simply Redet, és ezzel párhuzamosan kecsegtető ajánlatot kapott Seymour Steintől, a Sire Records tulajdonosától, azt akartra, hogy szólópályára térjen.

A Manchesterben nevelkedett Mick Hucknall punkzenekarban kezdte pályafutását, a Frantic Elevators három kislemezt adott ki. ’82-ben alapította meg a Simply Redet, és ezzel párhuzamosan kecsegtető ajánlatot kapott Seymour Steintől, a Sire Records tulajdonosától, azt akartra, hogy szólópályára térjen. Mick nem élt a lehetőséggel, erre Stein helyette valami ismeretlen, Madonna nevű énekesnőt szerződtetett… Először úgy tűnt, jobban tette volna, ha elfogadja az ajánlatot, ugyanis együttesének eleinte nem sok babér termett, ráadásul zenésztársaival sem volt megelégedve, így újakat keresett. A Simply Red ’85-ben került fel először a listákra a Money’s Too Tight To Mention című The Valentine Brothers-felvétel átdolgozásával. Ezt követően beindult a slágergyártás. Az alapvetően ének- és dallamközpontú, a pop és rock mezsgyéjén egyensúlyozó zenét játszó banda folyamatosan termelte a slágereket, anélkül, hogy a szó mai értelmében sztárrá vált volna. „Ez a zene túl mély, igényes és elvont ahhoz, hogy tömegsiker váljon belőle. Ötvenmillió lemezt ilyesmiből nem szoktak eladni” – nyilatkozta hajdanán egy ismert kritikus. Tévedett. A zenekar mára túljutott az ötvenmilliomodik eladott hanghordozón, ami még akkor is komoly teljesítmény, ha figyelembe vesszük, hogy közel negyedszázadnyi folyamatos munka van mögötte. Hucknellnek ma már bérelt helye van a kortárs könnyűzene halhatatlanjai között. A Simply Red jelenleg a tavaly októberben megjelent Simplified (Leegyszerűsített) című albumával turnézik. A zenészek az ismert dalaikat adják elő a lemezen átdolgozva, más hangzásvilággal, kissé akusztikus irányba elmozdulva. A turné Szlovákiát is érinti, holnap láthatjuk Mick Hucknallt és együttesét a fővárosban. (pj)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?