A pozsonyi Judas Priest-koncert új időpontja

dd

A szervezők ma tették közzé a legendás Judas Priest és előzenekaruk, a Saxon július 24-re tervezet pozsonyi koncertjének új időpontját. A hazai heavy metal-rajongóknak majdnem kereken egy évet kell várniuk kedvenceikre.

A két zenekar menedzsmentjével történt egyeztetést követően a ProMusic ügynökség nyilvánosságra hozta az új dátumot: 2021. július 12. A helyszín változatlan: az AXA Aréna, lánykori nevén a Nemzeti Teniszcsarnok. 

A már megvásárolt jegyek érvényesek az új időpontra, illetve újraindították a jegyeladást az új dátumra.

Ki tudja, hányadik búcsúturnéjára indult idén a Judas Priest, de annyi bizonyos, hogy az 50 éve aktív Bob Halfordéknak kevés koncertjük maradt el az évtizedek során. A Judas Priest a legfontosabb metálbandák egyike. Rengeteg zenakart inspirált, bekerült a Rock and Roll Hírességek Csarnokába, máig etalonnak számít a fiatalabb zenészek számára. Több mint 50 millió albumot adtak el világszerte, a legjobb metál előadónak járó Grammy-díjra mégis 2010-ig kellett várniuk. A zene mellett a divatot is forradalmasították, már a hetvenes évvekben híresek voltak provokatív öltözködésükről – amit a '80-as évek glam rock bandái fel is használtak saját imidzsük megalkotásához. Ráadásul nem csak a régi dicsőségükből élnek, legutóbb 2018-ban adtak ki új albumot Firepower címmel.

A jövő évre halasztott turnén ráadásul egy másik brit legenda, a Saxon lesz az előzenekar. Az 1976-ban alakult csapat a nyolcvanas évek végéig élte fénykorát, de későbbi albumaik is jól fogytak. Világszerte 13 millió lelemz adtak el, olyan slágereket jegyeznek, mint a Ride Like the Wind, a Wheels of Steel, a Crusader vagy a Princess of the Night. Azért is örömteli hír, hogy eljutnak hozzánk, mert Biff Byford szívműtétje miatt a zenekar tavaly ősszel minden koncertjét lemondta, és mivel az énekes lábadozása hosszúra nyúlt, sokáig egyáltalán nem volt biztos, hogy ők lesznek az előzenekar. Jövőre viszont remélhetőleg teljes hajdani pompájában láthatjuk a Saxont.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?