A pokolból

Hasfelmetsző Jack, a kegyetlen gyilkos története többször megihlette már a filmeseket. A tizenkilencedik század legnagyobb rejtélye volt ő. Öt rituális gyilkosság szárad a lelkén, 1888-ban, tíz hét alatt követte el őket.

Hasfelmetsző Jack, a kegyetlen gyilkos története többször megihlette már a filmeseket. A tizenkilencedik század legnagyobb rejtélye volt ő. Öt rituális gyilkosság szárad a lelkén, 1888-ban, tíz hét alatt követte el őket. A hírhedt gyilkos történetének újabb változata, amelyet tavaly egy amerikai rendezőpáros, Albert és Allen Hughes vitt filmre A pokolból címmel, már a hazai mozikban is látható. A főszerepre a népszerű amerikai sztárt, Johnny Deppet sikerült megnyerniük az alkotóknak. A film a 19. század végi Londonba kalauzolja a nézőket, a várost elárasztják a drogok, virágzik a prostitúció, szedi áldozatait az alkohol, mindennaposak az utcai lopások. Egy nap fiatal utcalány megcsonkított holltestére bukkannak a város egyik sikátorában. Londonban villámgyorsan terjed a rémisztő Hasfelmetsző Jack híre. Depp a Scotland Yard magányos nyomozóját, Frederick George Abberline-t alakítja, aki elvesztette fiatal, imádott feleségét, és bánatában az ópiumhoz menekül. Felettesei őt bízzák meg Hasfelmetsző Jack kézre kerítésével. A nyomozást rendkívül megnehezíti, hogy a brutális gyilkos szinte semmiféle nyomot nem hagy maga után. Abberline-ról, a különös rendőrről azt beszélik, sikereit az álmainak köszönheti; éjszaka meglátja, ki a tettes. Ezúttal azonban olyan akadályba ütközik, amit ő sem láthatott előre: beleszeret abba, akiről tudja, ő lesz a következő áldozat. Johnny Depp partnereiként többek között Hether Grahamet, Ian Holmot és Jason Flemynget láthatjuk a vásznon. (e, t)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?