A Pátria rádió programjaiból válogathatnak

Szombat reggel 7 órától fél 12-ig a Hétről hétre című zenés, publicisztikai magazinunkat hallhatják, Hominda Katalin szerkesztésében. 11 óra 30 perckor jelentkezik a Délidő, Miklósi Péter élő társalgóműsora, amelynek vendége ezúttal Szobiné Kerekes Eszter, a búcsi Emese Vendégház tulajdonosa lesz.

Szombat reggel 7 órától fél 12-ig a Hétről hétre című zenés, publicisztikai magazinunkat hallhatják, Hominda Katalin szerkesztésében. 11 óra 30 perckor jelentkezik a Délidő, Miklósi Péter élő társalgóműsora, amelynek vendége ezúttal Szobiné Kerekes Eszter, a búcsi Emese Vendégház tulajdonosa lesz. A Nótacsokor 12 óra 10 perckor jelentkezik. Téka című irodalmi magazinunkat 13 órától hallhatják. A műsorban többek között Turczel Lajos beszél elemi iskolájáról, bemutatkozik a Szőrös Kő új főszerkesztője, H. Nagy Péter, szó lesz benne Szvatkó Pálról és Farkas Jenőről is. 13 óra 30 perctől régebbi műsorainkból válogatunk a Tallózóban. A Slágerhullám 14 óra 5 perckor jelentkezik, elfeledett és feledhetetlen slágerekkel és sztárokkal. 15 órakor megismételjük Fehér Foltok című sorozatunkból a Nagy József festőművésszel 1991-ben készült beszélgetést. A 16 órai híreket a Köszöntő követi, majd nyelvi vétségeinkről lesz szó 1 percben. 17.30-tól összefoglaljuk a nap eseményeit a Napzártában, ezzel ér véget szombati közvetítésünk.

Vasárnap reggel 7 órakor hírekkel, jegyzettel, eseménynaptárral indul a műsor. 8 óra 5 perckor a Világosság református félórájában Ambrus Erika kisölvedi lelkipásztor a képmutató ítélkezésről mondja el gondolatait. Megkérdeztük a lévai egyházi gimnázium igazgatóját az iskola jövőjével kapcsolatban, és meglátogattuk Jókán a Felfedező-Levelező Postaládaklub tagjainak táborát, és lelki élményeikről kérdeztük a résztvevőket. Ezt követően 8 óra 35 perckor jelentkezik zenés fejtörőnk, az Aki tudja írja meg! 9 órakor hírek, sport, majd 9 óra 10 perckor indul a Randevú, ezen a héten Németh Zsófiával. A műsorban beszámoló hangzik el egy macedóniai ifjúsági táborról. A Kaláka együttes két oszlopos tagjával, Gryllus Dániellel és Gryllus Vilmossal beszélgettünk a Somorján adott koncertjük után. Ezenkívül a komáromi Jókai Színház évadnyitójáról, valamint a hazai amatőr együttesek vándorfesztiváljáról is szó lesz. Sztárvendégünk Puskás Péter, az idei Megasztár döntőse. 13 órakor a Térerő a közép-európai magyar szerkesztőségek közös műsora ezúttal a Műhely melléklettel jelentkezik: Vörös Ottó egyetemi tanár vall pályájáról, hivatásáról. 14 órakor hírek, majd a Kaleidoszkópot közvetítjük, melyben Palástra látogatunk, ahol nemrégen a falu első említésének 850. évfordulójára emlékeztek. Megszólal a település polgármestere, Korcsok László, majd a falu díszpolgára, dr. Kiss László körorvos, orvostörténész is, aki a jubileum alkalmából egy történelmi olvasókönyvet állított öszsze. Péter József építészmérnök egyebek között elmondja, miért fényképezi Palást régi épületeit, végül megismerkedhetnek Szalma István kilencedikes tanulóval, aki Palást környékének kövületeit gyűjti. A 15 órakor jelentkező Nevelők fórumában Pék László, a pedagógusszövetség elnöke és Fibi Sándor, a szövetség intézményvezetőket tömörítő szakcsoportjának a vezetője beszámol az oktatási miniszternél tett látogatásukról, és elemzi a kormányprogram oktatásüggyel foglalkozó részét. A továbbiakban szó lesz a pedagógusszövetség rimaszombati nyári egyetemén megtartott koreográfiai képzésről. Hazai tájakon című néprajzi műsorunkban 15 óra 30 perctől Forgon Andor Gömörmihályfaláról Dr. Forgon Mihály munkásságát ismerteti. Ezt követően a Köszöntő és a Napzárta után 18 órakor fejeződik be közvetítésünk. (Nyit.)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?