A Pátria rádió kínálatából válogathatnak

Holnap 8 órakor a Hétről hétre című publicisztikai magazinnal indul adásunk. Az MKP képviselői is részt vettek Washingtonban a Nemzetközi Demokrata Unió konferenciáján – erről nyilatkozik Bugár Béla. Csáky Pál miniszterelnök-helyettes értékeli a rá bízott terület eredményeit.

Holnap 8 órakor a Hétről hétre című publicisztikai magazinnal indul adásunk. Az MKP képviselői is részt vettek Washingtonban a Nemzetközi Demokrata Unió konferenciáján – erről nyilatkozik Bugár Béla. Csáky Pál miniszterelnök-helyettes értékeli a rá bízott terület eredményeit. A határon túli magyar szervezetek képviselőivel találkozott a magyar parlament külügyi bizottsága. Ott volt a találkozón Bárdos Gyula, az MKP frakcióvezetője is, akitől megtudhatják, hogy a kedvezménytörvény esetleges módosításának kérdése napirendre kerül a MÁÉRT rövidesen összeülő tanácskozásán is. 11.05-től a Kaleidoszkópban dr. B. Kovács István régész, etnográfus arról beszél, miért döntött úgy, hogy távozik a Rimaszombati Múzeumból, és átveszi a Szlovákiai Református Keresztyén Egyház Tudományos Gyűjteményének irányítását. Jaksics Ferenc festőművész terveiről és legújabb műveiről nyilatkozik. A 13 órakor kezdődő Irodalmi mozaikban felidézzük a napokban elhunyt Dávid Teréz emlékét, Fónod Zoltán pedig a közelmúltban megjelent könyvéről beszél. 13.30-kor a Társkeresők klubjában Miklós László környezetvédelmi minisztert faggatjuk a sikeres házasság titkáról. 15 órakor tűztük műsorra Karinthy Frigyes művének rádióváltozatát, Visszakérem az iskolapénzt címmel. Ezután népzene szól, majd Köszöntő 16.05-től. A Napzártával ér véget adásunk 18 órakor. Vasárnap 9 óráig egyebek között elhangzik a belpolitikai tükör és A hét politikai eseménye. A Világosság katolikus félórájában Csudai Sándor nyugalmazott deméndi lelkiatya elmélkedik. Összeállítás hangzik el a Keresztény Közösség – Krisztus jele a világban címmel megrendezett, Ipoly menti katolikus közösségek találkozójáról. 10.05-től Bartal Tímeával randevúzhatnak. A délelőtti részben megismerhetik a szőgyéni Fiala Klaudiát, aki 5 éve tanul balettet. Megszólalnak a pozsonyi Duna utcai alapiskola diákjai is, akik a gyereknap alkalmával színdarabbal szórakoztatták iskolatársaikat. Témák a délutáni részből: Milyen programot kínál a dunaszerdahelyi Lux mozi a Magyar Filmnapokon? Programajánló a Magyar Ifjúsági Közösségtől – Neszméri Csilla lesz a stúdióvendég. Bemutatunk két zenekedvelő tehetséget is,. 14.15-től a BBC magyar nyelvű adását közvetítjük 15 óráig. Ekkor kezdődik a Segítsünk!, melyben a bántalmazott gyerekek helyzetével foglalkozunk. A Hazai tájakon című összeállításban a Duna Menti Tavaszt mutatjuk be a népzene és a néptánc optikáján keresztül 15.30-kor. Adásunk a 16.05-kor kezdődő Köszöntő és a Napzárta után ér véget, 18 órakor. (tek)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?