A Pátria rádió kínálata

Szombaton reggel 8 órakor indul adásunk. Hétről hétre című magazinműsorunk témája a magyar kedvezménytörvény, tekintve, hogy szerdán ez ügyben tárgyalóasztalhoz ült Jaroslav Chlebo szlovák külügyi államtitkár magyar kollégájával, Bársony Andrással.

Szombaton reggel 8 órakor indul adásunk. Hétről hétre című magazinműsorunk témája a magyar kedvezménytörvény, tekintve, hogy szerdán ez ügyben tárgyalóasztalhoz ült Jaroslav Chlebo szlovák külügyi államtitkár magyar kollégájával, Bársony Andrással. Mikrofonhoz kérjük az MKP-nak azon képviselőit, akik a választási listán hátra kerültek, tehát az őszi választások után feltehetően már nem lesznek képviselők. Az Ung-vidéki Régiófejlesztési Központ vezetője azt mondja el, hogy idén kiket kívánnak támogatni ösztöndíjjal, Jánosi Katalin rendezőasszisztens pedig a szlovák filmgyártás jelenéről és jövőjéről nyilatkozik. Országszerte megkezdődött az aratás, műsorunk a feledi mezőgazdasági rt. vezetőjét kérdezi az idei termésről. A háromórás magazin házigazdája Molnár Judit.

A 11 órai hírek után jelentkező Kaleidoszkópban Csáky Károly pedagógust, helytörténészt, néprajzkutatót faggatjuk életéről. Jávorka Ágoston arról beszél, miért szervezett csillagászati tábort általános iskolás gyerekeknek. Megismerhetik Szabó Anikót is, aki ugyanazon a napon két diplomát vehetett át. Szó lesz Tardoskedd kulturális életéről, a Barangoló című rovatban pedig Körmöcbányára kalauzoljuk a hallgatót. Az orvos ezúttal a szalmonellafertőzésről és a gombamérgezésről szól.

12.10-től Nótacsokor. Posonium irodalmi díjjal tüntették ki Cselényi Lászlót, ő nyilatkozik a díjjal kapcsolatosan; fiataloknak mutatkozott be a Szőrös Kő szerkesztőgárdája - minderről a Tékából szerezhetnek tudomást, 13 órakor. 13.30-kor Tallózó, 14.05-től Slágerhullám. Remekül szórakozhatnak a Lazítani legújabb adásán, amely 15 órakor kezdődik. A 16 órai híreket a Köszöntő követi, majd a Napzártával ér véget adásunk, 18 órakor.

Vasárnap reggel 8 és 9 óra között egyebek mellett elhangzanak a hírek, a sportösszefoglaló, a belpolitikai tükör, valamint A héten történt. A Világosságban 9 órától Kossárné Szabó Éva nagygéresi lelkipásztor Jeremiás templomi beszédét magyarázza. Szó lesz arról is, hogyan lehet pályázat útján pénzhez jutni a műemlék jellegű templomok felújításához. Végezetül egy bizonyságtételt hallanak egy idős hallgatótól. Komolyzenei fejtörő 9.30-től, majd jelentkezik a Randevú, melynek vendége lesz Kis Péter, a KLIKK fesztivál főszervezője. A műsorban jegyeket is lehet nyerni a rendezvényre. Puha József várja a fiatalokat 10.05-kor.

14.05-kor Szabómihály Gizella olvassa fel írását, majd a BBC magyar adását közvetítjük 14.15-től. 15 órakor jelentkezik a Nevelők fóruma: drogmegelőző személyiségfejlesztő programot indítottak Komáromban – az értékelő foglalkozáson Tóth Erika is ott járt mikrofonjával. 15.30-kor a néprajzi összeállításban a vicsápapáti Tóth Margit emlékezik gyermekkori szokásaira, a liba- és tehénpásztorkodásra, valamint a lányok-legények fiatalkori szórakozásaira. Adásunk a 16.05-kor kezdődő Köszöntő és a Napzárta után, 18 órakor ér véget. Műsoraink mellett kellemes kikapcsolódást, tartalmas időtöltést kívánunk! (-tek)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?