A Passió megelőzte A Gyűrűk Urát

A Gyűrűk Ura – A király visszatérnél is jobban teljesített a nyitó hétvégén a Passió. Mel Gibson Jézus utolsó 12 óráját bemutató véres alkotása Magyarországon március 25-én huszonhat kópiával indul útjára.

Már az első hétvégén megtérült a Jézus utolsó 12 óráját bemutató 30 millió dolláros előállítási költségLatin és arámi nyelvű különcködésnek indult, amelyet senki sem akart bemutatni, botrányfilmmé változott, mostanra pedig fantasztikus kasszasiker lett Mel Gibson Passiója – a Jézus utolsó 12 óráját bemutató alkotás múlt hét szerdai bemutatójától vasárnap estig 117,5 millió dollárt hozott, ebből a hétvégén 76,2 milliót.

A valaha szerdán debütált filmek közül egyedül A Gyűrűk Ura – A király visszatér büszkélkedhet a Passióénál jobb ötnapos eredménnyel: a Tolkien-trilógia befejező része tavaly decemberben az első öt napban 124,1 millió dollárt hozott. Csak a hétvégét tekintve azonban A Passió áll jobban: A király visszatér annak idején „csak” 72,7 millió dollárt termelt péntektől vasárnapig, szemben A Passió 76,2 milliójával.

A Passió egyben megdöntötte a legjobb februári nyitás rekordját, amelyet a 2001-ben bemutatott Hannibal tartott 58 millióval, de a 76,2 millió összességében is minden idők hetedik legjobb nyitásának számít.

Mint ismeretes, a film már forgatókönyvi stádiumában is heves indulatokat váltott ki, de A Passiót Amerikában forgalmazó New Market elnöke, Bob Berney szerint csupán a botrányok miatt nem lennének ennyien kíváncsiak Mel Gibson antiszemitizmussal vádolt mozijára. „Ez egy fősodorbeli film az „ezt látni kell típusból” – idézi Berneyt a Reuters.

A Passió website-ja is pörög: a Gibson produkciós cégét vezető Bruce Davey producer szerint az oldalon csütörtökön 54,1 millió látogatást regisztráltak, és sokan azt írták, hogy már többször is látták a 30 millió dolláros költségvetésű filmet, amelyet az ausztrál színész-rendező állítólag a saját pénzéből finanszírozott.

Ami a hétvégi Top 10-et illeti, a A Passió mellett minden más film eltörpült: még a második helyezett Az első 50 randi is csak 12,6 millió dollárt termelt, igaz, a Drew Barrymore és Adam Sandler főszereplésével készült vígjáték február 13-i bemutatója óta összesen már 88,7 millió dollárt gyűjtött be.

A Passió mellett három másik új film került a Top 10-be: a legjobban Ashley Judd és Samuel L. Jackson rendőrös thrillere, a Twisted szerepelt – a harmadik hellyel és a 9,1 milliós bevétellel elégedettek voltak a Paramount Picturesnél. Teljesítette, amit elvártak tőle, a Havana Nights: Dirty Dancing is: az ötödik hely és az 5,9 millió dollár megfelelt a Lions Gate Entertainmentnek, amely a jelek szerint soha nem is akarta megismételni az 1987-es nagy előd, a Dirty Dancing sikerét.

A negyedik újoncnak, a Club Dread című alacsony költségvetésű komédiának a 10. hely jutott, és hozzá 3 millió dolláros bevétel, viszont azzal büszkélkedhet, hogy ő szorította ki A Gyűrűk Ura – A király visszatért a Top 10-ból. A 11 Oscar-díjjal jutalmazott fantasyre ezen a hétvégén már csak 2,2 millió dollár értékben fogytak a jegyek – igaz, világszerte már több mint egymilliárd dollárt kasszírozott a film.

A Top 10 többi szereplője: 4. hely – Confessions of a Teenage Drama Queen (bevétel: 6,1 millió dollár, összbevétel: 16,7 millió dollár), 6. hely – Miracle (bevétel: 4,4 millió dollár, összbevétel: 56,2 millió dollár), 7. hely – Eurotrip (bevétel: 4,0 millió dollár, összbevétel: 12,8 millió dollár), 8. hely – Welcome To Mooseport (bevétel: 3,3 millió dollár, összbevétel: 11,6 millió dollár), 9. hely – Barbershop 2: Back in Business (bevétel: 3,1 millió dollár, összbevétel: 57,5 millió dollár). (cm)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?