A nemzeti múzeumba költözik a BIB

Pozsony.

Pozsony. Huszonhatodik alkalommal rendezik meg a Gyermekkönyv-illusztrációk Pozsonyi Biennáléját, a BIB-et, mely ötven év után elköl-tözik az Sznf téri Művésze-tek Házából, ahol a Kunst-halle kiállításai láthatók.

A változást beharangozó sajtótájékoztatón tegnap elmondták, a BIB nemzetközi versenyébe benevezett alkotásokat szeptember 8-tól október 29-ig láthatja a közönség a Szlovák Nemzeti Múzeum Vajanský rakparti épületében.

A versenybe ez ideig ötven országból négyszáz képzőművész jelentkezett, közel háromezer illusztrációval. A szervezők hangsúlyozták, a BIB azzal, hogy nem a kommersz termést, hanem a minőségi művészi alkotásokat prezentálja, a világon egyedülálló rendezvény. Ehhez hozzájön még, hogy kizárólag eredeti műveket állít ki úgy, hogy az adott két év termésének legjavát mutatja be. Rangját pedig mi sem bizonyítja jobban, mint hogy az előző BIB egyes kiállításait bemutatták Kínában, Indiában, Új-Zélandon, Mexikóban és sok más helyén a világnak. Sikerről árulkodik, hogy 1967-től több mint 7500 művész vett részt a Gyermekkönyv-illusztrációk Pozsonyi Biennáléján.

A szeptemberben nyíló rendezvényhez kapcsolódik a Kortárs szlovák gyermekkönyv-illusztráció című kiállítás, melyet tegnap nyitottak meg a Bibiana Nemzetközi Gyermekművészeti Központban. A mustrán 39 illusztrátor háromszáz műve látható. Ebből az anyagból választotta ki Stanislav Stankoci vezetésével a héttagú zsűri azt a 15 művészt, aki munkáival a hazai színeket képviseli majd a BIB versenykiállításán. (tébé)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?