A legjobb tíz mozgókép

MTI-HÍRLos Angeles.

MTI-HÍR

Los Angeles. A Zero Dark Thirty című Oszama bin Laden-film, Steven Spielberg Lincolnja és A messzi dél vadjai című független produkció is szerepel az Amerikai Filmintézet idei tízes toplistáján.

Az év legjobb filmjeinek listáját kritikusok, filmtörténészek, televíziós és filmszínészek, valamint az Amerikai Filmintézet (AFI) megbízottjai állítják össze. A tízek közé a Silver Linings Playbook, a Pi élete, a Holdfény királyság, A nyomorultak című musicalfilm, A sötét lovag: Felemelkedés, Ben Affleck Az Argo-akció című munkája, valamint Quentin Tarantino Django Unchained című westernje is bejutott. Szembeötlő ugyanakkor, hogy a The Master és A hobbit címe sem olvasható a kiválasztottak között.

Az AFI listáját a hollywoodi díjszezon kezdődő hajrájában hozták nyilvánosságra: a különböző kritikusszervezetek már letették voksaikat, a héten pedig a színészek céhe (SAG) és a Hollywoodban akkreditált külföldi tudósítók is bejelentik a díjaikra jelöltek névsorát.

A televíziós toplistára rekorderként idén ötödször is felkerült a Mad Men – Reklámőrültek című sorozat.

Az 1967-ben alapított filmintézet a filmművészet támogatását tartja fő feladatának, ezért a kiválasztott filmek között nem állít fel rangsort. A toplistás filmeket és tévés produkciókat Los Angelesben ünneplik január 11-én az AFI fogadásán.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?