A komplex kezelés eredményt hoz

Hajhullás jeligére: „28 éves nő vagyok, már vagy három hónapja hull a hajam, kipróbáltam rengeteg hajszeszt, mindenféle kozmetikai bedörzsölőt, s nagyon kétségbe vagyok esve, mert ha ez így megy tovább, lassan kopasz leszek. Kérdésem, hogy a gyógynövények közt vannak-e olyanok, amelyek segítenének rajtam?”

A hajhullásnak többféle oka lehet, és nem elég csak külsőleg bemasszírozni mindenféle csalános vagy más gyógynövényes kivonatokat, belsőleg is kell gyógyítani. Alapszabály, hogy minden bőrbetegség – a hajhullás is ide tartozik – az egész a szervezet betegsége, ezért nem elegendő csak helyileg kezelni. Ám mielőtt komplex kezelésre kerülhetne sor, ki kell vizsgáltatnia magát, hogyan működik a szervezete, s hogy mi lehet az ok. A hajhullás okai közé tartozik: ha a szervezetben rejtett gennyes góc van (fogak, mandulanagyobbodás, amely lehet rejtett, gennyes – kívülről csak meg van nagyobbodva, és barázdás, de a barázdák találkozásánál fehér pontok vannak, ciszta), amely az egész szervezetet elárasztja mérgekkel. Hajhullást okozhat az erős lelki terheltség, az állandó stressz, bánat, kimerültség. De sok esetben – és erre soha senki nem gondol – a rossz emésztés következménye, amikor a nem emésztett táplálékon elszaporodnak az ellenünk dolgozó baktériumok és gombák (Candida albicans), és mérgeket termelnek. Ezek a mérgek a vérárammal eljutnak mindenhová, és lerakódásokat okoznak a fejbőrben is. Eldugaszolják a nyirokhálózatot, mi által a bőr nem tisztul, a hajhagymák nem kapnak elegendő tápanyagot, és elindul a hajhullás. Hajhullást okozhat továbbá az is, ha a vállizmok egyik oldalon görcsösen összehúzódnak, elferdítik a hátgerincet, s olyan idegszálak csípődnek be, amelyek a fejbőr ideg- és vérellátását biztosítják. Akkor van komoly hajhullás, ha az említett okok egyszerre hatnak. Mi a megoldás? Megfelelő szakorvossal meg kell nézetni a fogakat, a mandulákat, a hátgerincet, az emésztést, és el kell menni endokrinológushoz, aki megállapítja, nem hormonzavar okozza-e a hajhullást.

A természetgyógyászati segítség csak akkor jöhet, ha megtörtént a diagnosztizálás. Ha lelki okai vannak a hajhullásnak, akkor nem a szintetikus gyógyszerek fogják megoldani a problémát, azok a beteget eltompítják, esetleg letargiába, depresszióba kergetik. A természetgyógyászati megközelítés a lelki megtisztuláson alapszik. A gyógynövények sem tudják megoldani a lelki problémát, viszont megnyugtatják a beteget, mellékhatások nélkül. Az idegerősítő gyógynövények csökkentik a túlérzékenységet, emelik a tűrőképesség küszöbét. Kiváló gyógynövény erre a citromfű tea vagy illat formájában (illatlámpában). Nem is kell erős tea belőle, elég csak egy kávéskanálnyit leforrázni 3 dl vízzel, 15 percig hagyjuk lúgozódni, leszűrjük, s ezt sem kell egyszerre meginni, hanem szétosztva kis adagokra, egy nap alatt elkortyolgatni. Ha nem mutatkozna elég hatásosnak, kombináljuk macskagyökérrel, levendulával és komlóval: 20 g citromfű, 50 g macskagyökér, 100 g levendulavirág, 30 g komló. Ebből egy evőkanálnyit főzzünk 5 percig 3 dl vízben, 10 percig hagyjuk lúgozódni, szűrjük le, és naponta 2x3 dl-t igyunk belőle, mindig étkezés után, mézzel édesítve.

Mivel hajhullást leggyakrabban a mérgező gázok okoznak, ezért méregtelenítő-tisztító kúrát alkalmazunk, mégpedig úgy, hogy komplex testi-lelki megújulást eredményezzünk. Az első lépés mindig a pozitív gondolkodás – az nem fog meggyógyulni, aki a sarokban sír, hogy meghal, az viszont hamarabb, aki optimista és hiszi, hogy ha összekötjük a természettel, sikerül. Persze, akkor az igazi, ha kérni tudja Isten segítségét, hogy környezete ne legyen képes stresszelni akkor sem, amikor mindenáron azt teszi. Második lépés a gyógytea, mely fertőtleníti a vastagbelet, gombaölő, s kedvezőtlen körülményeket teremt az ellenünk dolgozó baktériumoknak. Ezt követi a barátságos, számunkra dolgozó baktériumok áradata, amelyek kiszorítják az ellenünk dolgozó baktériumokat és gombákat (hányan vannak olyanok, akiknek csak minden harmadik nap van székletük, erjed a vastagbelükben, rossz a közérzetük, megfájdul a fejük – ezt az állapotot normalizálja a méregtelenítés). Ezt követi az élet gyógynövénye, az ALFALFA, amely leköti a mérgeket, kiüríti a széklettel, regenerálja a gyomor és a belek nyálkahártyáját, tisztítja a veséket, erősíti a húgyhólyagot és a prosztatát. Ha eddig elérkeztünk, rendet csinálunk a vastagbélben. Ami már lerakódott a fejbőrben, azt oldja és kihajtja a különleges képességgel rendelkező Golden Yacca. A magas vérnyomásos betegek vigyázzanak, ők a G. Yaccát nem szedhetik csak háromnaponként.

Ha a vállizmok vannak becsomósodva (a stresszpontok), akkor stresszlazító gyógymasszázst végzünk, mely teljes ellazulást eredményez, a csomók szétmasszírozásával a becsípődött idegszálak újból teljesen működni kezdenek. A gennyes gócokat el kell távolítani vagy antibiotikus kezeléssel megszüntetni. Ahogy látjuk, a hajhullás belső kezelése nem is olyan egyszerű. Külsőleg alkalmazzunk olyan szeszeket, amelyek serkentik a hajhagymák működését. Tartalmazzanak csalángyökér- és csalánlevél-kivonatot, lapugyökér és rozmaringlevél szeszes kivonatát, valamint kukoricaolajat és mirhát. A masszírozás naponta 15 percig tartson, utána ne mossunk hajat, hogy a hatóanyagot el ne távolítsuk. A komplex gyógymód a pozitív gondolkodás, a belső és a külső kezelés párhuzamos gyakorlása eredményt hoz.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?