A kívülálló kamaszok taroltak a Tony-gálán

New York. A kívülálló kamaszokról szóló Dear Evan Hansen című musical kapta a legtöbb díjat a vasárnap este New Yorkban megrendezett Tony-díjátadó gálán.

New York. A kívülálló kamaszokról szóló Dear Evan Hansen című musical kapta a legtöbb díjat a vasárnap este New Yorkban megrendezett Tony-díjátadó gálán. A Broadway legrangosabb elismerései közül a musical hatot kapott meg, köztük a legjobb musical, a legjobb musicalszínész – a 23 éves Ben Platt – , a legjobb szövegkönyv és a legjobb eredeti zene díját. A darab főhőse, Evan Hansen kívülálló, szorongós kamasz, egy középiskola végzős diákja, aki osztálytársa halála után a zűrzavar kellős közepén találja magát. A legjobb színdarab Tony-díjával J. T. Rogers Oslo című drámáját ismerték el. J. T. Rogers az 1993-as közel-keleti béketárgyalásokról szóló, háromórás drámájával debütált a Broadwayn színműíróként. Ahogy korábban jósolták, Bette Midler megkapta a legjobb musicalszínésznő díját a Hello, Dolly! felújításában nyújtott alakításáért. A Hello, Dolly! négy Tonyt gyűjtött be az estén, egyebek mellett a legjobb musicalfelújítás trófeáját. A további színészi díjakat Cynthia Nixon, Kevin Kline és Laurie Metcalf vitték el. Az idei életműdíjat a 60 éve a pályán lévő 86 éves színésznek, James Earl Jonesnak nyújtották át. (MTI)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?