A Kémkölykök lenyomták Lara Croftot

A Kémkölykök harmadik része, a Spy Kids 3D: Game Over győzött a hétvégén az amerikai mozikban: Robert Rodriguez rendezése péntektől vasárnapig 32,5 millió dollárt hozott, míg a szintén most nyitó Lara Croft: Tomb Raider – Az élet bölcsőjének be kellett érnie 21,7 millió dollárral.

A Kémkölykök harmadik része, a Spy Kids 3D: Game Over győzött a hétvégén az amerikai mozikban: Robert Rodriguez rendezése péntektől vasárnapig 32,5 millió dollárt hozott, míg a szintén most nyitó Lara Croft: Tomb Raider – Az élet bölcsőjének be kellett érnie 21,7 millió dollárral. A hétvége specialitása volt, hogy az első öt helyen álló film mindegyike 20 millió dollár fölötti eredményt ért el.

Érdekesen alakult a hétvége az amerikai mozikban: a Lara Croft: Tomb Raider – Az élet bölcsője 2001-es elődje 47 millió dolláros debütálásával szemben mindössze 21,7 millió dollárt hozott, így az Angelina Jolie főszereplésével készült filmnek be kellett érnie a negyedik hellyel. A gyengének mondható szereplését a Paramount Pictures forgalmazási elnöke, Wayne Lewellen a kiélezett versennyel és a mozgókép alapjául szolgáló videojáték népszerűségének csökkenésével magyarázza.

A kiélezett versenyt illetően Lewellennek mindenképpen igaza van: Lara Croftnak ezúttal olyan vetélytársai akadtak, mint a jól ismert Cortez família, amelynek ifjú kémei legújabb akciójukkal, amelyet egy háromdimenziós videojátékon belül hajtanak végre, 32,5 dollárt hoztak össze az első három napban, és ezzel a bevételi lista első helyezését szerezték meg maguknak.

A Kémkölykök-trilógia eddig összesen 230 millió dollárt hozott, és a filmeket forgalmazó Miramax társelnöke, Bob Weinstein szerint az új epizód erős nyitása az előző két rész nagyszerűségének köszönhető a nyári folytatásdömpingben.

A Karib-tenger kalózaiból szintén készül majd folytatás, a Johnny Depp főszereplésével készült film egyelőre azonban saját jogon diadalmaskodik: a harmadik hétvégéjén is a második helyen áll, és még mindig 22,4 millió dollár értékben váltottak rá jegyet. A múlt hétvégéhez képest ez csak 34,7 százalékos visszaesés, és a Gore Verbinski rendezte mozi összbevételei már elérték a 176 millió dollárt.

A múlt hét végi első helyezett, a Bad Boys II. – Már megint a rosszfiúk a legújabb tendenciának megfelelően az előző hétvégéhez viszonyítva 52,7%-kal kevesebbet, mindössze 22 millió dollárt termelt, ám ezzel a summával így is megelőzte a már említett Lara Croft: Tomb Raider – Az élet bölcsőjét.

Az ötödik film, amely 20 millió dollár feletti bevételt produkált, a Tobey Maguire főszereplésével forgatott Seabiscuit. A film ilyen sikeres – 21,5 millió dolláros – nyitása három okból is figyelemre méltó: egyrészt valóban erős a konkurencia, másrészt míg az első négy helyezett mindegyikét több mint 3 000 moziban vetítik, addig a Seabiscuit csak 2 000 moziban látható. Harmadrészt pedig színvonalasnak (és Oscar-esélyesnek) mondott alkotásról van szó, amely annak igaz története, hogyan lett a 30-as években egy esélytelennek ítélt lóból a versenyek sztárja, akiről a film rendezője, Gary Ross azt mondja, hogy népszerűbb volt, mint a maga idejében Joe DiMaggio baseballisten.

A Top 10 második fele teljesen elválik az első öt helyzettől: még a hatodik helyezett Terminator 3. – A gépek lázadása is csak 5,04 millió dollárt hozott. A film amerikai bevételei 137,4 millió dollárnál tartanak, világszerte pedig 85,2 milliónál, és a T3 csak a most következő hétvégén nyit olyan fontos piacokon, mint Nagy-Britannia, Németország és Spanyolország (illetve 14 másik ország).

Az amerikai Top 10-re visszatérve: a hetedik a Szövetség (The League of Extraordinary Gentlemen) 4,8 millió dollárral, a nyolcadik a Johnny English 4,27 millióval, kilencedik 3,95 millióval a Némó nyomában és tizedik a Doktor Szöszi 2. 2,65 millióval. Az első 12 filmre a nézők egyébként 145,6 millió dollárt adtak ki, és ez 10%-os javulás az előző hétvégéhez képest. (cm)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?