A Hontalanítás mindenütt siker

Az elmúlt tíz napban három-szor mutatta be a Hontalaní-tást az Ifjú Szivek Táncszín-ház. Bátorkeszin, Pozsonyban és Sepsiszentgyörgyön. Minden fellépés különleges volt a maga módján.A bátorkeszi nézők meglepték a táncszínházat. „Nagyon ritkán találkozunk ilyen lelkes közönséggel.

Az elmúlt tíz napban három-szor mutatta be a Hontalaní-tást az Ifjú Szivek Táncszín-ház. Bátorkeszin, Pozsonyban és Sepsiszentgyörgyön. Minden fellépés különleges volt a maga módján.

A bátorkeszi nézők meglepték a táncszínházat. „Nagyon ritkán találkozunk ilyen lelkes közönséggel. Már az elején tapssal fogadtak bennünket” – mesélte Horváth Mária, az Ifjú Szivek táncosa.

Pozsonyban idén utolsó alkalommal került színre a Hontalanítás, telt ház előtt. „Megrendítő volt” – jegyezte meg az előadás után Molnár Imre, a Pozsonyi Magyar Intézet igazgatója.

Sepsiszentgyörgyön a Hontalanítást és a Felföldi leveleket is bemutatták. „Rengetegen gratuláltak az előadás után. A szakmai közönségtől is nagyon pozitív visszajelzéseket kaptunk” – mondta a koreográfus, Hégli Dusan.

A múlt század történelmi eseményei bizonyították, hogy a kirekesztés egyszerű megoldás, de a valóságban működésképtelen. Ennek ellenére ma éppúgy szeparálunk és szeparálódunk, mint 70 évvel ezelőtt. Az előadás témája tehát aktuális, hiszen alapmotívuma, a negatív megkülönböztetés ma is komoly probléma. A Hontalanítást a táncszínház több mint 35 alkalommal mutatta be, csaknem 10 000 néző látta. Legközelebb a budapesti Művészetek Palotájában tekinthető meg december 5-én. (k)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?