A HÉT TÉMÁJA

Tovább politizáló zenészek
November elején választások lesznek Amerikában, és a két elnökjelölt már most mindent megtesz annak érdekében, hogy bővítse a rá szavazók táborát. A zenészvilág is bekapcsolódik a kampányba.

Tovább politizáló zenészek

November elején választások lesznek Amerikában, és a két elnökjelölt már most mindent megtesz annak érdekében, hogy bővítse a rá szavazók táborát. A zenészvilág is bekapcsolódik a kampányba. A napokban a demokrata elnökjelölt, John Kerry tartott nagygyűlést, amelyre számos nemzetközileg is elismert zenész kapott meghívást. Közülük Dave Grohl, Wyclef Jean, Jon Bon Jovi, Dave Matthews és John Mellencamp fogadta el az invitálást. A megnyitóbeszédében John Kerry megköszönte a zenészeknek, hogy nyíltan kiállnak mellette. Később az elnökjelölt gitárt ragadott, és az összes jelenlévővel közösen egy dalt adott elő. Feltehetően a republikánus oldal is rövidesen valami hasonlóval jelentkezik, hogy ne kerüljön hátrányba a fiatal választóknál. Sokan a zenészek közül azonban úgy gondolják, hogy nem érdemes letenni a névjegyüket a jelöltek mellett, mivel így rajongókat veszíthetnek, és amennyiben a leendő vesztest támogatják, a jövőben mindenképpen számíthatnak néhány jelentős médium haragjára, ami abban nyilvánul majd meg, hogy a dalaikat, klipjeiket kevesebbet fogják játszani, és a sajtó is ignorálja őket.

Közben jó néhány ismert sztár vállalt szerepet abban a kampányban, amelynek célja, hogy rábírja a fiatalokat a szavazásra. Ashanti, Mary J. Blige, Monica, JC Chasez, Chingy, Russell Simmons és a Backstreet Boys örömmel vállalták el a producer, Kenneth Babyface Edmonds felkérését, és egy közös dallal kívánják szavazásra buzdítani Amerika fiataljait. A hatvanas évek egyik r&b klasszikusát, a Wake Up Everybody című dalt dolgozták át, amely ezáltal új politikai töltetet kapott. Bár az előadók nem kívánnak útmutatást nyújtani abban, hogy kire voksoljanak a polgárok, abban viszont mindannyian egyetértenek, hogy az elnökválasztás csak úgy szolgálhatja majd az Egyesült Államok érdekeit, ha a lehető legtöbben járulnak az urnákhoz. A dal felvételei a napokban fejeződtek be, és augusztus negyedikén kezdik el játszani a tengerentúli rádiók. (z, péjé)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?