A HÉT HĺREI

Sikerült a megegyezés
Egy hete arról számoltunk be, hogy eltűnhetnek a legnézettebb európai zenetévék, az MTV valamint a hozzá tartozó VH1 és TMF műsoráról a független lemezkiadók sztárjainak videoklipjei, mivel a cégek nem fogadták el a klipek után járó, felére lecsökkentett szerzői díjakat.

Sikerült a megegyezés

Egy hete arról számoltunk be, hogy eltűnhetnek a legnézettebb európai zenetévék, az MTV valamint a hozzá tartozó VH1 és TMF műsoráról a független lemezkiadók sztárjainak videoklipjei, mivel a cégek nem fogadták el a klipek után járó, felére lecsökkentett szerzői díjakat. 288 független kiadó utasította vissza az MTV Networks Europe tervezett árszabását.

A bbc.com információi szerint az MTV azóta megegyezett az árakban a független kiadók érdekeit képviselő Video Performances Limited nevű céggel. Az MTV Europe elnöke, Brent Hansen a szerződés kapcsán azt nyilatkozta, hogy az egyezség jól példázza a zenecsatorna elkötelezettségét a független előadók és az őket képviselő kiadók iránt, azonban részleteket nem volt hajlandó elárulni. A megállapodásnak köszönhetően továbbra is élvezhetjük a zenecsatornákon többek között a The White Stripes, a The Strokes, a Moloko, a Travis vagy a Basement Jaxx klipjeit, amelyek mindegyike független kiadóval áll szerződésben. (d, p)

George Michael a klipjét hibáztatja

Az énekes csillaga sok év után ismét fényesen ragyog, legalábbis Európában, ezért volt furcsa a minap tett kijelentése. Nagyon szomorú, amiért nem sikerült a brit slágerlista első helyén debütálnia az új, Amazing című dalával. Szerinte ennek az az oka, hogy a hozzá készült videoklip unalmas. Úgy véli, egészen másfajta koncepcióval kellett volna belefogni a forgatásába, és némi imázsváltás is ráfért volna, hiszen az 1987-es Faith-korszakával teljesen megegyező fizimiskája minden bizonnyal ásítozásra készteti az embereket. Elmondta, a klip is olyan, mintha a Faith folytatása lenne, ahelyett, hogy a rá jellemző módon teljesen újszerű és előremutató produkcióval bombázták volna a közönséget.

George-nak ennek ellenére valóban nincs oka a szomorkodásra, hiszen a Patience című albuma Angliában listavezető volt, már az első héten 275 ezer példányban fogyott el a szigetországban, és a héten is az előkelő negyedik helyen áll. (z, p)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?