A HÉT HĺREI

Az elmúlt ötven év legjobbjai
Az egyik tengerentúli zenei magazin felkért ötvenöt zenészt, hogy szavazzanak az elmúlt fél évszázad legjobb előadóira, együtteseire.

Az elmúlt ötven év legjobbjai

Az egyik tengerentúli zenei magazin felkért ötvenöt zenészt, hogy szavazzanak az elmúlt fél évszázad legjobb előadóira, együtteseire. Többek között olyan elismert zenészek adták le voksaikat, mint Chrissie Hynde, Elvis Costello, Bruce Springsteen, a U2-s The Edge, Pete Townsend, Slash, Art Garfunkel és Moby. A legtöbb szavazatot a The Beatles kapta, a második helyet Bob Dylan szerezte meg, míg Elvis Presley-nek a dobogó legalsó foka jutott. A legjobb tíz között csak egy hölgy szerepel, a március huszonötödikén a hatvankettedik életévét betöltött Aretha Franklin kaparintotta meg a kilencedik helyet. A legjobb tíz közé került még a The Rolling Stones, Chuck Berry, Jimi Hendrix, James Brown, Little Richard és Ray Charles. (z, p)

Független kiadók kontra MTV

Eltűnhetnek a legnézettebb európai zenetévék műsoráról a független lemezkiadók sztárjainak videoklipjei, mivel a cégek nem hajlandók elfogadni a klipek után járó, felére lecsökkentett szerzői díjakat. 288 független kiadó utasította vissza az MTV zenecsatorna új árszabását. Ennek következtében számos sztár lekerülhet nemcsak az európai MTV, de a hozzá tartozó VH1 és TMF műsoráról is. „Nagyra becsüljük az MTV-t, de elvárjuk, hogy ez kölcsönös legyen. A mi érdekünk is az, hogy a zenecsatornák játsszák a klipjeinket, de mindenki beláthatja, a műsoraik nagy részét mi szolgáltatjuk, és ezt versenyképes piaci árakkal kell kompenzálni” – áll a kiadók közös nyilatkozatában. Az MTV Europe elnöke, Brent Hansen nyílt levélben azt válaszolta, hogy elismeri a független cégek jelentőségét, és hajlandó tárgyalni. Amennyiben mégsem sikerül megegyezniük, olyan előadók és csapatok klipjeitől búcsúzhatnak el a nézők, mint például Craig David, a Moloko, a Travis, a The White Stripes vagy a Basement Jaxx. (z, p)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?