A HÉT HĺREI

Dalok szomorúság ellen
A brit közszolgálati rádió egyik csatornája, a BBC 6 felmérést végzett hallgatói körében. A szerkesztők arra voltak kíváncsiak, hogy melyek a legnépszerűbb dalok szomorúság ellen.

Dalok szomorúság ellen

A brit közszolgálati rádió egyik csatornája, a BBC 6 felmérést végzett hallgatói körében. A szerkesztők arra voltak kíváncsiak, hogy melyek a legnépszerűbb dalok szomorúság ellen. Megszületett a végeredmény; az emberek legszívesebben az I Know It’s Over című The Smiths-felvételt hallgatják, ha rosszkedvűek. A szerzemény az együttes 1987-ben kiadott, ma már klasszikusnak számító The Queen Is Dead című albumán szerepel. (d, p)

A tízes lista

1. The Smiths: I Know It’s Over

2. Bowling For Soup: Girl All The Bad Guys Want

3. R.E.M.: Everybody Hurts

4. The Cure: Pictures Of You

5. Radiohead: Fake Plastic Trees

6. Joy Division: Love Will Tear Us Apart

7. Pink Floyd: Comfortably Numb

8. Kate Bush & Peter Gabriel: Don’t Give Up

9. Blur: This Is A Low

10. The Beatles: Good Day Sunshine

Artisjus Díj, 2004

Az Artisjus Magyar Szerzői Jogvédő Iroda Egyesület, a zenei és irodalmi szerzői jogok közös jogkezelő szervezete megalapította az Artisjus Díjat. Célja a kortárs magyar zenei és irodalmi alkotótevékenység elismerése és ösztönzése. A bronzból készült, képzőművészeti alkotást ábrázoló díjakat oklevél kíséretében ünnepélyes keretek között az elmúlt héten pénteken adták át. Az év könnyűzenei produkciója kategóriában Ákos érdemelte ki a díjat az Andante című lemezével és a hozzá kapcsolódó előadásokkal, Az év zeneszerzője kategóriában pedig Rakonczai Viktor kapott elismerést Zsédenyi Adrienn szólólemeze kapcsán, amelynek ő az egyik szerzője és zenei producere. (z, p)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?