A forgatókönyvírók Woody Allen és Alexander Payne filmjét díjazták

Los Angeles |

<p>Woody Allen Éjfélkor Párizsban és Alexander Payne Utódok című filmjének forgatókönyve kapta vasárnap az Amerikai Írók Céhének (WGA) játékfilmes díjait.</p>

Allen párizsi munkája a legjobb eredeti forgatókönyv elismerését kapta. A termékeny rendezőnek egy évtizede nem volt olyan nagy sikerű filmje, mint az Éjfélkor Párizsban. A történetben Owen Wilson hollywoodi szerzőt alakít, aki egyszer csak a húszas években, idoljai, Hemingway és Fitzgerald Párizsában találja magát.

A George Clooney főszereplésével forgatott Utódok Hawaiin játszódik. A családi drámában az apára hirtelen rászakad két kamasz lánya gondja, amikor felesége egy baleset miatt kómába esik. Az Utódok Kaui Hart Hemmings regényéből adaptált forgatókönyvéért Payne két kollégájával, Nat Faxonnal és Jim Rash-sal osztozott a díjon.

A céh ítélete rendszerint a forgatókönyves Oscar-díjasok kiválasztásában is segít az Amerikai Filmakadémia szavazóinak. Az idei filmes díjszezonban A némafilmes című francia produkció diadalmenetben közelít a vasárnapi Oscar-gála felé. Az amerikai forgatókönyvíróknál azonban nem jöhetett szóba a fekete-fehér alkotás díjazása, mivel a film nem az amerikai szakszervezeti szabályozás szerint készült.

A dokumentumfilmek közül a Better This World forgatókönyvírói, Katie Galloway és Kelly Duane de la Vega kapták a trófeát. A televíziós mezőnyben a Totál szívás, a Modern család és a Homeland írói kerültek a szerzők céhének díjazottjai közé.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?