A forgatókönyvet írta: Márai Sándor

Budapest |

<p>Sipos József, az Eszter hagyatéka című film rendezője újabb Márai-regény megfilmesítésére készül: a Vendégjáték Bolzanóban különlegességét az adja, hogy a forgatókönyvet maga Márai írta - mondta el az MTI-nek Sipos József pénteken.</p>

A német nyelvű, részben írógéppel, részben kézzel írt forgatókönyvet Furkó Zoltán irodalmártól kapta Sipos József, mikor tavasszal az Egy világpolgár élete című, Márairól szóló dokumentumfilmen dolgozott. Furkó Zoltán személyesen ismerte az írót, aki a nyolcvanas évek végén, San Diegóban adta oda neki a Szőts Istvánnal közösen írt anyagot.

"Márai azt kérte Furkó Zoltántól, hogy annak adja oda a forgatókönyvet, aki már készített filmet valamelyik művéből, így került az hozzám" - idézte fel Sipos József. Hozzátette: Márai Sándor és Szőts István Németországban szerette volna leforgatni a filmet, hisz az író nem járult hozzá, hogy műveit az orosz csapatok kivonulása előtt magyarul is kiadják.

A napokban a Petőfi Irodalmi Múzeumban levetített Egy világpolgár élete című dokumentumfilm a hányatott sorsú író élettörténetét eleveníti fel barátok, ismerősök visszaemlékezései, valamint Márai Sándor naplójából és műveiből származó szövegrészletek révén. (MTI)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?