A fiatalság varázsétkei

Ha körülnézünk, mit látunk mostanában? Azt, hogy a negyven körüli nők egyre csinosabbak. Szinte hihetetlen, hiszen néhány generációval ezelőtt ebben a korban a nők már maguk mögött tudták az életüket, s nem számítottak másnak, mint jóságos, öreg nagymamáknak.

Ha körülnézünk, mit látunk mostanában? Azt, hogy a negyven körüli nők egyre csinosabbak. Szinte hihetetlen, hiszen néhány generációval ezelőtt ebben a korban a nők már maguk mögött tudták az életüket, s nem számítottak másnak, mint jóságos, öreg nagymamáknak. Manapság viszont a negyvenes nők komoly konkurenciát jelentenek a fiatalabbaknak.

Ehhez persze tisztában kell lenniük azzal is, hogy kicsit többet kell tenniük önmagukért. Aki nem él aktív életet, nem sportol, nem ápolja a testét, az könnyen szembesülhet a következményekkel. Elveszti mozgékonyságát, az ízületei berozsdásodnak, petyhüdt és ráncos lesz a bőre, és nem győz a betegségeire panaszkodni.

Ezzel szemben azok a nők, akik tudatosan irányítják életüket, hallgatnak testük kérő szavára, és néhány dolgot megszívlelnek, negyvenévesen is frissek és fiatalok maradnak. ĺgy aztán még hatvanévesen is negyvennek érzik majd magukat. A forma megőrzéséhez a táplálkozás is nagyban hozzájárul. ĺme a fiatalság tíz legbiztosabb varázsszere:

1. Búzacsíraolaj

Ez a növényi olaj rengeteg E-vitamint tartalmaz, mely egyaránt jót tesz a bőrnek, a szívnek és a vérkeringésnek.

2. Banán

Az egészség leghűségesebb őre. Ballasztanyagai karbantartják a gyomorműködést, vitaminjai idegnyugtatóként hatnak.

3.Tej

A tej és a tejtermékek elmaradhatatlanok a nők étrendjéből. A tej látja el a szervezetet a csont építőanyagával, a kalciummal, így megóv a csontritkulástól.

4. Mogyoró

Ásványi anyagaival és nyomelemeivel a mogyoró a szív- és az idegrendszer valóságos jótevője.

5. Tengeri halak

A legfontosabb jódszállítók, így egészségesen tartják a pajzsmirigyet, ráadásul rengeteg értékes fehérjét is tartalmaznak.

6. Sárgarépa

A sárgarépa karotinja nemcsak a szemnek válik hasznára, de fontos szerepet játszik a nők hormonháztartása egyensúlyának fenntartásában is.

7. Natúr rizs

A rizs természetes úton és egészséges módon vízteleníti a szervezetet, s igen gazdag vasban és vitaminokban.

8. Paprika

A paprika magas C-vitamin-tartalmú zöldség. Óvja a szervezetet a rákkal és a fertőzésekkel szemben, segíti a vér vasfelvételét, és feszessé teszi a kötőszöveteket.

9. Szójabab

Magas kalcium- és B-vitamin-tartalma nélkülözhetetlen az idegrendszer és a sejtek anyagcseréjéhez.

10. Alma

A legújabb felfedezések szerint sok alma fogyasztásával az oszteoporózis, vagyis a csontritkulás is megelőzhető.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?