A felfedezett nagylemez

Az amerikai albumeladási listát egy olyan nagylemez vezeti, amely még májusban jelent meg, s a múlt héten nem is szerepelt a kétszázas rangsorban. Chris Stapleton country- és bluegrassénekes első szólóalbuma, a Traveller foglalta el a lista csúcsát 177 ezer példánnyal.

Az amerikai albumeladási listát egy olyan nagylemez vezeti, amely még májusban jelent meg, s a múlt héten nem is szerepelt a kétszázas rangsorban. Chris Stapleton country- és bluegrassénekes első szólóalbuma, a Traveller foglalta el a lista csúcsát 177 ezer példánnyal. Ebből 153 ezer a valódi eladás, a többi streamelés. Persze az nem véletlen, hogy a közönség igazából csak most fedezte fel a korongot, s ilyen sokat vett belőle.

November 4-én rendezték a countryzene legnevesebb díjkiosztóját, a Country Music Awardsot Nashville-ben, a műfaj fővárosában. Chris Stapleton három díjat zsebelt be, az év férfiénekese és az év új művésze lett, a Traveller című nagylemezét pedig az év albumának kiáltották ki. De elsősorban nem ez, hanem a zenész fellépése keltette fel a széles nyilvánosság figyelmét. Stapleton Justin Tim-berlake-kel és komoly zenekari kísérettel adta elő a Tennessee Whiskey című dalát (amelynek eredetijét a tavalyelőtt elhunyt George Jones texasi countryzenész vitte sikerre 1983-ban), majd vendége Drink You Away című zeneszámát.

Az 1978-ban a Kentucky állambeli Lexingtonban született Chris Stapleton a The SteelDrivers bluegrassegyüttes tagjaként vált ismertté. Annak búcsút intve szólópályára lépett. A Traveller című nagylemeze májusban 27 ezer példánnyal az amerikai albumeladási rangsor 14. helyén kezdett. (puha)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?