A dzsungel könyve 2.

A dzsungel könyve 2 tulajdonképpen az első rész – megint. Maugli nem érzi jól magát az emberek és temérdek szabályuk, törvényeik világában. A tiltás ellenére visszamegy a dzsungelbe, ahol előbb ismét találkozik Kával, majd összecsap (és leszámol) a megtépázott tekintélyű Sír Kánnal.

A dzsungel könyve 2 tulajdonképpen az első rész – megint. Maugli nem érzi jól magát az emberek és temérdek szabályuk, törvényeik világában. A tiltás ellenére visszamegy a dzsungelbe, ahol előbb ismét találkozik Kával, majd összecsap (és leszámol) a megtépázott tekintélyű Sír Kánnal. Énekelget egyet Baluval, bulizik a majmokkal, közben tréfálkoznak a keselyűk, és bénáznak az elefántok. No meg persze egy lányszereplő és egy kisfiú is belekerült a történetbe, akiket megment a teljes happy end kedvéért.

Disney láthatóan úgy gondolta a maiak nem látták az eredetit (ebben lehet valami igazság – sajnos), ezért két legyet üt egy csapásra, ha más címen eladja még egyszer ugyanazt. Az ötlettelenség olyanynyira szemet szúró, hogy az alkotók még a hetven perces szintidőt is csak mellbedobással teljesítették.

A színek színesebbek, az édes még édesebb, a csalfa még csalfább. A dzsungel könyve 2 elvesztette varázsát. Az ember–állat kapcsolat elsilányult, a több gyerekszereplő révén másodrangúvá vált. Maugli láthatóan visszafejlődött jellemét illetően, és az előző résszel ellentétben a felnőttek hathatós támogatására van szüksége a nagy döntések meghozatalában. Sír Kán egyáltalán nem félelmetes, sokkal inkább pojáca, ráadásul a nagy leszámolás tüzes-szakadékos helyszíne annyira mai találmány, hogy az ember akarva akaratlanul arra gondol: hol volt még ilyen veszély negyven éve? Kával még egy négyéves is elbánik, ő lett az ügyeletes paprikajancsi, ellentétben az előző rész rafinált és félelmetes igézőjével.

A látottak alapján nyugodt szívvel kijelenthetjük: a mai filmgyártás számára semmi sem szent. Legszívesebben könnycseppjeinket is öszszegyűjtenék egy drága esszencia forgalmazása kedvéért. És ugyan lehet, hogy régen sem volt ez másképp, de legalább nem ilyen direkt, pofátlan módon tették. A dzsungel könyve leszámol egy illúzióval. A Disney pedig múltjával. (mozinet)

A dzsungel könyve 2. (The Jungle Book 2), színes, amerikai rajzfilm, 70 perc, Rendezte: Steve Trenbirth

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?