A dzsesszgitár virtuóza

Augusztus 1-jén, vasárnap 19.30-tól az ipolysági Menora Saag Centrum Artisban ad koncertet a Ron Affif Trio.

Augusztus 1-jén, vasárnap 19.30-tól az ipolysági Menora Saag Centrum Artisban ad koncertet a Ron Affif Trio. A formáció frontembere a New York-i dzsesszgitáros Ron Affif, a hard bop irányzat meghatározó egyénisége, olyan zenészóriások követője, mint Joe Pass és az egyéni stílusú gitárosból időközben énekessé lett George Benson. Affif nagybátyja, Ron Anthony mellett kezdte karrierjét, aki Frank Sinatra kísérőzenésze volt. Eddig öt szólólemezt adott ki. Jelentős koncertjei közé tartozik a híres dzsesszdíva, Diana Krall együttesének gitárosával, Russel Malonéval tartott „Hat húr találkozó”. Az együttes bőgőse az a Juraj Griglák, aki mind dzsessz-, mind komolyzenészként nagy sikereket ért el. Basszusgitárosként Charly Antolinivel, Andy Middletonnal, Gabo Jonášsal, Matuš Jakabčiccal játszott. Nagybőgősként Claudio Abbadóval és Václav Neumannal dolgozott együtt. A dobos Martin Valihora egy koncertturnéját szakította meg a föllépés miatt. Ő a Telart kiadó üstökösként föltűnt zongorista sztárjának, a japán Hirominak a kísérőzenésze annak több földrészt érintő turnéján. A melodikusságra és virtuozitásra nagy hangsúlyt helyező trió koncertjére a helyszínen 100 koronáért, elővételben a Café Piccolóban 80 koronáért lehet jegyet vásárolni. (fm)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?