A csomagolás is fontos!

Sokan sokszor elmondták, hogy az ünnepnek nem szabadna a külsőségekben megnyilvánulnia, hogy ha a hangsúlyt a látszatra helyezzük, ha a pompa, a ragyogás, csillogás-villogás az elsődleges számunkra, épp a lényeg sikkad el.

Sokan sokszor elmondták, hogy az ünnepnek nem szabadna a külsőségekben megnyilvánulnia, hogy ha a hangsúlyt a látszatra helyezzük, ha a pompa, a ragyogás, csillogás-villogás az elsődleges számunkra, épp a lényeg sikkad el. Ám természetes dolog, hogy ha lelkünket ünneplőbe öltöztetjük, magunk is ünneplőt öltünk, s környezetünket is igyekszünk feldíszíteni. Mert belsőnk s a bennünket körülvevő világ harmóniája adja meg az ünnep igazi hangulatát. Akármilyen apró figyelmességgel lepjük meg szeretteinket, a csomagolásra nagy gondot fordítsunk. De nem kell ám ehhez drága holmikat vásárolnunk, szaporítva a környezetszennyezők táborát! Nézzünk jól szét a lakásban, a kidobandó értéktelennek tűnő tárgyak között biztosan találunk kincseket, amelyekből egyedi műveket alkothatunk.

Ott van pédául a hullámpapír. Gyerekjáték dobozt készíteni belőle, a dobozt pedig díszíthetjük szárított virággal, teleragaszthatjuk szárított narancs-, illetve citromszeletekkel, szalaggal, fahéjrudacskákkal (ettől illatos is lesz!) és divatos papírszalaggal, ugyancsak valamelyik fiók mélyéről. A papírmadzagot szétsodorjuk, és kész a gyűrött szalag! Üveget is burkolhatunk hullámpapírba. A meglepetéscsomag bármit rejthet. A kosár természetesen szintén ajándék. Közönséges csomagolópapír sajátkezűleg festve, zsinórral átkötve, illetve csillagokkal ékesítve. Apróbb ajándékot jutazsákocskákba is tehetünk, ha átkötjük masnival. A zacskókat varrhatjuk csipkéből, tüllből, selyemből... Masni minden mennyiségben: csomagon, asztalon... Sokféle szalag kapható, de otthon is elkészíthetjük. A legszebben mutat a tüll. Ha körbeendlizzük, jó tartása lesz.

Terítsünk fantáziával

Talán természetes, hogy ünnepeink alkalmával, mikor együtt étkezik a család, az asztalon is ünnepi hangulatot teremtünk, hogy nem ugyanahhoz a terítékhez ülünk le, mint hétköznapjainkon. Ehhez sem kell azonban a boltok drága kínálatából tucatkiegészítőket vásárolnunk, egy kis ötletességgel fillérekből varázsolhatunk méltó karácsonyt.

Talán nem megszokott ünnepi asztal, de érdemes ellesni pár részletet. A kockás terítő csillagrátétes (a kimoshatatlan foltok, szakadások kiválóan leplezhetők a régi abroszon), az alma, a dió, a felfűzött mogyoró és a pattogatott kukorica falusi hangulatot idéz. Szép cserépbe, tálba tehetünk egy almát, egy fej hagymát vagy gyertyákat – csokorba kötve. A régi képet tulajdonosa megunta, a fiók mélyére rejtette, s a keretet már majdnem kidobta, amikor eszébe jutott, hogy üresen felakasztva számtalan lehetőséget kínál. Kagylókkal, masnikkal rakta körbe, s karácsony közeledtével angyalkákkal népesíti be. (kop)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?