A Bombák földjén és az Eger ura kapta a forgatókönyvírók díjait

Washington |

<p>A Bombák földjén és az Egek ura című filmek kapták az Amerikai Forgatókönyvírók Céhének (WGA) legfontosabb díjait.</p>

Az Oscar-gála előtti utolsó díjátadók egyikén a WGA tagjai Los Angelesben gyűltek össze helyi idő szerint szombaton, hogy átadják a legjobb forgatókönyveknek járó díjakat.
A legjobb eredeti forgatókönyv kategóriájában a Kathryn Bigelow rendezésében készült, és 11 Oscar-díjra jelölt Bombák földjén című háborús dráma bizonyult a legjobbnak, a díjat a szkriptet jegyző Mark Boal vehette át.
A legjobb adaptált forgatókönyv kategóriájában az Egek ura lett a legeredményesebb, a George Clooney főszereplésével készült film szkriptjét Sheldon Turner és az alkotás rendezője, Jason Reitman írta.
A Bombák földjén az Avatar, a Másnaposok, az (500) Days of Summer, valamint a Coen-fivérek filmjével, az A Serious Man című darabbal volt versenyben, míg az Egek ura a Crazy Heart, a Julie és Julia - Két nő, egy recept, a Precious, illetve a Star Trek című filmekkel vetélkedett.
A dokumentumfilmek kategóriájában a forgatókönyvírók céhe a The Cove című alkotást díjazta. A film a Japánban élő delfinekről szól.
MTI

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?