A Blur kétszer is megtöltötte a Wembley stadiont

dd
London |

Áradozik a brit sajtó a Blur visszatéréséről, amelynek kicsúcsosodása volt a szombati, illetve tegnapi londoni koncert. A kilencvenes évek legendás brit zenekara tavaly novemberben jelentette be a Wembley-stadionban készülő koncertet, amelyre másfél óra alatt elfogytak a jegyek, ezért újabb időpontot iktattak be másnapra.

Az egyszeri (illetve kétszeri) alkalom alaposan megmoztatta a rajongókat, akik akkor még nem sejtették, hogy május és június folyamán számos európai országban tart „főpróbát“ Damon Albarn zenekara. Azt sem lehetett még tudni, hogy a Blur egy új albumot is összehozott, amely július 21-én kerül piacra. A zenészek szerint őket is meglepetésként érte, hogy ilyen gyorsan össze tudnak hozni egy albumot. (Ezt vagy elhisszük, vagy nem, mindenesetre konstatálnunk kell, hogy a Blur a jó hírek adagolásának nagymestere.) Két single már elérhető a Ballad of Darren című albumról, mindkettő komoly optimizmusra adhat okot.

A végül 21 állomásosra duzzadt európai turné fénypontja remekül sikerült, a brit sajtó nem spórolt a szuperlatívuszokkal. Fontos tudni, hogy a Blur 2015-ben jelentette meg legutóbbi stúdióalbumát, szintén váratlanul. Azzal is turnéztak, többek közt a budapesti Sziget fesztiválra is eljutottak. A zenekar agytrösztje, Damon Albarn egyébként akkor már másodszor lépett fel a Sziget nagyszínpadán – korábban a The Good, the Bad and the Queen nevű szupergrupp tagjaként és fő dalszerzőjeként.

 

 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?