2020 – A tűz birodalma

Az erőteljes akciójelenetekkel operáló fantasyk viszonylag új keletűek Hollywoodban, és népszerűségük leginkább A Gyűrűk Ura sikeréhez köthető. A tűz birodalma természetesen nem annyira erőteljes film, mint amaz, kevésbé fordulatos és kevésbé látványos is, viszont tisztességgel levezényelt, korrekt darab.

# Az erőteljes akciójelenetekkel operáló fantasyk viszonylag új keletűek Hollywoodban, és népszerűségük leginkább A Gyűrűk Ura sikeréhez köthető. A tűz birodalma természetesen nem annyira erőteljes film, mint amaz, kevésbé fordulatos és kevésbé látványos is, viszont tisztességgel levezényelt, korrekt darab.

Napjaink Londonjában a 12 éves Quinn véletlenül felébreszt egy gyilkos sárkányt évszázados álmából. Húsz évvel később a rendkívüli intelligenciájú és fenemód falánk vadállat, valamint hozzá sok tekintetben hasonló utódai letarolják a Földet és elpusztítják lakosságának nagy részét. Csupán kisebb csoportok képesek ellenállni a rémeknek, de az ő napjaik is meg vannak számlálva. Az egyik ilyen csoport az immáron felnőtt Quinn (Christian Bale – Velvet Goldmine; Amerikai psycho; Corelli kapitány mandolinja) vezetésével vegetál egy középkori kastély romjai között, folyamatosan készenlétben állva az újabb és újabb támadások elhárítására. Az ellenséggel való végleges leszámolásra gyakorlatilag semmi remény, legalábbis egészen addig így látszik, amíg egy nap be nem kopogtat a kastélyba a hírhedt amerikai sárkányvadász, Van Zan (Matthew McConaughey – Tökéletlen idők; Ha ölni kell; Lone Star), aki azt állítja magáról, hogy képes megálljt parancsolni a sárkányoknak, és meg tudja tisztítani a Földet a szörnyektől.

A tűz birodalma a történetépítkezés frontján nem igazán nagy igényű film, a speciális effektusok tekintetében azonban a legszínvonalasabb élvonalbeli produkciókkal is felveszi a versenyt. A Rob Bowan (X-akták – A mozifilm) rendező jegyezte mese csöppet úgy fest, mintha A jövő hírnöke és a Sárkányszív keveréke lenne, de feltétlenül színvonalasabb mindkettőnél. (nelson)

2020 – A tűz birodalma (Reign of Fire), 2002 színes, feliratos amerikai akció-fantasy, 100 perc, R.: Rob Bowman Szereplők: Matthew McConaughey, Christian Bale, Isabella Scorupco, Gerard Butler

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?