10 éves a Közép-európai Tanulmányok Kara

<p>Ma, 2013. november 15-én 10.00 órai kezdettel került sor a Nyitrai Konstantin Filozófus Egyetem Közép-európai Tanulmányok Karának 10 éves jubileumi ünnepségére. Az ünnepi ülés nyitó aktusaként a mintegy 350 vendég jelenlétében&nbsp; leleplezték a kar új, három dimenziós logóját.&nbsp; Ezt követően az intézmény elmúlt 10 évét a NYKFE rektora, prof. RNDr. Libor Vozár, CSc&nbsp; méltatta. Az egyetem rektora után a jubiláló kar dékánja, Dr. Komzsík Attila szólt a jelenlévőkhöz.</p>

A beszédben a kar dékánja felidézte a korai nehézségeket és kihívásokat: „A kezdetek kezdetén egyetlen pont volt biztos, hogy ennek a karnak kell továbbvinnie az akkor már több mint negyven éves nyitrai magyar pedagógusképzést. Ki kellett találni majd fel kellett építeni valamit, ami teljesen új és amire ma büszkén mondhatjuk ez a Közép-európai Tanulmányok Kara.” Komzsík Attila beszédében rámutatott arra, hogy a szlovákiai magyar felsőoktatás szempontjából miért kiemelkedő fontosságú a szlovákiai magyar pedagógusképzés mellett több nem tanári szakirány anyanyelven történő oktatása.
Köszönetet mondott a kar minden pedagógusának, dolgozójának, erkölcsi és anyagi támogatójának, akik eddigi munkája nélkül a Közép-európai Tanulmányok Kara nem foglalhatta volna el méltó helyét a szlovákiai felsőoktatásban, s végezetül még számos ugyanilyen sikeres, ám jóval nyugodtabb tíz évet kívánt.
A rendezvényt jelenlétével megtisztelte: Dr. Balogh Csaba, Magyarország rendkívüli és meghatalmazott nagykövete, Dr. Bába Iván Magyarország Külügyminisztériumának közigazgatási államtitkára, Dr. Maruzsa Zoltán az Emberi Erőforrások Minisztériumának felsőoktatásért és tudománypolitikáért felelős helyettes államtitkára, Szantner Viktor az Emberi Erőforrások Miniszteriumának köznevelésért felelős államtitkárságának kabinetfőnöke, Dr. Gyetvai Gábor a nemzeti Erőforrások Minisztériumának kabinetfőnök-helyettese, valamint a hazai és külföldi partnerintézmények jeles tisztségviselői. Nyitra város polgármestere, Jozef Dvonč szintén tiszteletét tette az ünnepségen, akárcsak Érsek Árpád és Pavol Hrušovský parlamenti képviselők, valamint Berényi József, Csáky Pál, Szigeti László az MKP képviseletében.
 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?