Külföld

Hackertámadás érte a Facebook mintegy ötven millió felhasználóját

New York | A Facebook mintegy ötven millió felhasználóját érinti egy nemrég felfedezett hackertámadás - közölte a közösségi fórumot működtető kaliforniai vállalat pénteken.
MTI

2018. szeptember 29. 08:24

- TASR/AP-felvétel

A Facebook szerint a kibertámadást kedden észlelték. A biztonsági rést azóta sikerült bezárniuk, értesítették a hatóságokat is a történtekről

A vállalat szerint a támadók egy olyan biztonsági hézagot próbáltak kihasználni, amely az úgynevezett "Megtekintés mint" funkcióval kapcsolatos. Ez lehetővé teszi a felhasználóknak, hogy saját profiljukat úgy lássák, ahogy az a mikroblogon mások számára megjelenik. A szóban forgó funkciót átmenetileg lekapcsolták. Egyelőre nem világos, hogy a hackerek ilyen módon hozzá tudtak-e férni az érintettek Facebook-fiókjain lévő információkhoz.

"Egyelőre nincs bizonyítékunk, ami arra utalna, hogy ezeket a fiókokat feltörték volna" - írta Mark Zuckerberg, a Facebook elnök-vezérigazgatója mikroblogján.

Ellenintézkedésként a Facebook újraindított 90 millió felhasználói fiókot, így azoknak, akik az elmúlt egy évben használták a "Megtekintés mint" funkciót, ismét be kell jelentkezniük a közösségi oldalra.

2018. szeptember 20. 12:26

Az EU szankciókkal fenyegeti a Facebookot

A Facebook részvényei a délután folyamán három százalékot estek a New York-i tőzsdén

A kibertámadás roppant kényes időben érte a Facebookot, amely nemrég a Cambridge Analytica adatbotrány miatt került reflektorfénybe. A brit-amerikai politikai elemző és tanácsadó cég közel 90 millió Facebook-felhasználó adatainak feldolgozásával igyekezett képet alkotni a választók politikai beállítottságáról, és ennek alapján személyre szabott üzenetekkel próbálta meg befolyásolni őket tudtuk nélkül például a Brexit-kampány idején és az amerikai elnökválasztáskor.
 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Államfőválasztás
 a déli városokban

Három évig harcolt a kórral Baló György

Ha a közönség neveletlen

Az Iszlám Állam bosszúval fenyeget a mecsetek elleni támadásért

Kevéssé ismert tények a spermiumról

Zidane nélkül nincs győztes Real Madrid

Legfrissebb galériák
Olvasta már?