Külföld

Felkerült a netre a Janukovics rezidenciáján talált összes dokumentum

Kijev | Újságírók feltették az internetre a Viktor Janukovics Kijev melletti rezidenciáján talált összes, mintegy kétezer dokumentumot, amelyekből fény derül például a megbuktatott ukrán elnök és közvetlen beosztottainak állítólagos "machinációira" és hatalmas költekezéseikre. A YanukovychLeaks.org című lapot naponta több mint 300 ezren nézik meg - állítják a site fenntartói.
MTI

2014. március 1. 13:25

A rezidenciát átkutató 16 újságíró úgy véli, fontosabb, hogy mindenki megismerhesse az ország történelme szempontjából lényeges információkat, mint hogy ők megtartsák azokat maguknak, és majd üzletet csináljanak belőlük.
   

A dokumentumokat az elnök és emberei a rezidencia kerti tavába dobálták elmenekülésük előtt. A papírokat búvárok felhozták, majd megszárították azokat, és adathordozókra szkennelték. Azokat a dokumentumokat, amelyek olyan rossz állapotban vannak, hogy nem lehet őket szkennelni, fényképezik.
   

Az egyik újságíró, az angol nyelvű Kyiv Postnak dolgozó Vlad Lavrov az AP amerikai hírügynökségnek nyilatkozva elmondta: az első tervük az volt, hogy a dokumentumokat nem adják ki, hanem elemzik, majd ez alapján cikkeket írnak és jelentetnek meg. "De ez nem az a helyzet, amelyben az ember megtarthatja magának az információkat. Történelmi jelentőségű napok ezek. A dokumentumok garanciát jelentenek arra, hogy majd az összes elkövetett bűnt kivizsgálják" - mondta, hozzátéve, hogy most, miután az iratok mind felkerültek az internetre, átadják azokat a rendőrségnek.
 

Önnek ajánljuk

Kilenc évet kapott Juraj Hossú, Henry Acorda gyilkosa

Kellemetlen: Danko zászlórúdja valójában nem is magasabb, mint a magyarországi

Továbbra is elégedetlenek a pedagógusok a fizetésük miatt

Már 334 forint felett jár az euró

Agócs Attila: A Kuciak-gyilkosság után ki kellett volna lépnünk a koalícióból

Nemesócsán ismét polgármestert választanak szombaton

Legfrissebb galériák
Olvasta már?